ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Miracolul de Crăciun a venit mai devreme pentru o mamă și fiica ei, de 11 ani. O femeie de 30 de ani din Vrancea a fost singura salvare a fiicei sale, care avea nevoie urgentă de un transplant de rinichi. Din cauza unor probleme renale, fetița cântărește puțin peste 20 de kilograme și arată că un copil de numai 6 ani, conform stiri.tvr.ro.

Nimic nu prevestea tragedia în urmă cu aproape 3 luni. Deși medicii îi spuseseră mamei că fata nu este bolnavă, copila a leșinat într-o zi la școală. Au ajuns la Iași pentru analize și investigațiile au arătat că rinichii copilului nu funcționează corespunzător. Singura șansă era un transplant de rinichi și din fericire mama a fost compatibilă.

Deși astfel de intervenții chirurgicale sunt obișnuite la Spitalul Parhon din Iași, operația de săptămâna aceasta a fost mai complicată. Pentru că a fost transplantat rinichiul unui adult, în corpul unui copil.

Intervenția a decurs fără probleme, iar analizele post operatorii sunt bune. Acum fetița poate spera la o viață normală.

Anul acesta în secția de nefrologie a Spitalului Parhon au fost făcute 20 de transplanturi. Înca 450 de persoane ar mai avea nevoie de un alt rinichi.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews