ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miracolul de Crăciun a venit mai devreme pentru o mamă și fiica ei, de 11 ani. O femeie de 30 de ani din Vrancea a fost singura salvare a fiicei sale, care avea nevoie urgentă de un transplant de rinichi. Din cauza unor probleme renale, fetița cântărește puțin peste 20 de kilograme și arată că un copil de numai 6 ani, conform stiri.tvr.ro.

Nimic nu prevestea tragedia în urmă cu aproape 3 luni. Deși medicii îi spuseseră mamei că fata nu este bolnavă, copila a leșinat într-o zi la școală. Au ajuns la Iași pentru analize și investigațiile au arătat că rinichii copilului nu funcționează corespunzător. Singura șansă era un transplant de rinichi și din fericire mama a fost compatibilă.

Deși astfel de intervenții chirurgicale sunt obișnuite la Spitalul Parhon din Iași, operația de săptămâna aceasta a fost mai complicată. Pentru că a fost transplantat rinichiul unui adult, în corpul unui copil.

Intervenția a decurs fără probleme, iar analizele post operatorii sunt bune. Acum fetița poate spera la o viață normală.

Anul acesta în secția de nefrologie a Spitalului Parhon au fost făcute 20 de transplanturi. Înca 450 de persoane ar mai avea nevoie de un alt rinichi.