ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dr. John Campbell a prezentat și a comentat un video de la o audiere în Comisia pentru Sănătate, Muncă și Pensii din Senatul SUA, în care senatorului Rand Paul îl interoghează pe CEO-ului Moderna, Stephane Bancel, cu privire la plata din partea Moderna a 400 de milioane de dolari către National Institutes of Health (Institutul Național de Sănătate din SUA).

Senatorul Rand Paul l-a întrebat pe CEO-ul Moderna cu privire la efectele secundare ale vaccinului COVID-19, în special miocardită, senatorul spunând: „Am vorbit cu președintele dvs. săptămâna trecută și a recunoscut cu ușurință, în privat, că există un risc crescut de miocardită. Faptul că nu puteți spune asta în public este foarte deranjant”.

Moderna a plătit către Institutul Național de Sănătate din SUA 400 de milioane de dolari. Prin urmare au primit această sumă oameni implicați în luarea deciziilor despre cine trebuia să primească vaccinurile cumpărate de la Moderna și să recomande administrarea lor.

Senatorul Rand Paul: Domnule Bancel, Moderna a plătit NIH 400 de milioane de dolari. Considerați că asta creează un conflict de interese pentru angajații guvernului, care fac bani din vaccin pentru ca, de asemenea, să dicteze politici despre câți oameni trebuie să primească vaccinul?

Stephane Bancel: Într-adevăr. Am făcut recent, înainte de Crăciun anul trecut, o plată de 400 de milioane de dolari către NIH pentru un vechi patent pe care l-au dezvoltat, care nu are legătură cu covid, dar a fost util pentru vaccinul covid. Guvernul SUA este cel care trebuie să spună cum ar trebui cheltuiți acești bani.

Senatorul Rand Paul: Nu se creează același conflict de interese în ceea ce privește aceeași politică despre cât de des trebuie oamenii să primească vaccinul – aceasta însemnând că se fac mai mulți bani cu cât [oamenii] sunt vaccinați de mai multe ori? Da sau nu?

Stephane Bancel: Asta trebuie să decidă guvernul.

Rand Paul: Nu aveți nicio opinie dacă asta creează sau nu un conflict de interese? Există un interes mai mare sau o incidență mai mare a miocardiei în rândul băieților cu vârsta între 16 și 24 de ani după ce au primit vaccinul?

Stephane Bancel: Mulțumesc pentru întrebare, domnule senator. În primul rând, permiteți-mi să spun că ne pasă profund de siguranță și de a colabora îndeaproape cu CDC și FDA.

Rand Paul: Da sau nu? Există o incidență mai mare a miocarditei la băieții între 16 și 24 de ani după ce primesc vaccinul?

Stephane Bancel: Datele au arătat că există mai puțin [risc de] miocardită pentru persoanele care primesc vaccinul față de cei care fac infecția cu covid.

Rand Paul: Spuneți că pentru vârsta de 16 până la 24 de ani, în rândul tinerilor de sex masculin care primesc vaccinul covid, riscul de miocardită este mai mic decât cei care fac boala?

Stephane Bancel: Asta am înțeles, domnule.

Rand Paul: Nu este adevărat. Sunt șase studii revizuite de colegi în Journal of Vaccines, Annals of Medicine, care arată total opusul a ceea ce spuneți dumneavoastră. Am vorbit și cu președintele dvs., chiar săptămâna trecută, și el a recunoscut cu ușurință, în privat, că, într-adevăr, există un risc crescut de miocardită. Faptul că nu puteți spune acest lucru în public este foarte deranjant. Credeți că este întemeiat din punct de vedere științific să impunem trei vaccinuri pentru adolescenții de sex masculin?

Stephane Bancel: Asta trebuie să decidă liderii din Sănătatea Publică.

Rand Paul: Ați pledat pentru boostere. Știți când miocardita este cea mai frecventă la acești băieți adolescenți? După a doua doză. Când am vorbit cu președintele dvs., el a recunoscut cu ușurință în privat că poate ar trebui să existe o discuție dacă să fie [recomandat] doar un vaccin în loc de două sau de trei. Dacă, în 90% din cazuri, miocardita apare după a doua doză, de ce nu avem o discuție rațională despre asta? Marty McCarry, un medic de la Universitatea Johns Hopkins, a spus exact același lucru. S-a discutat. Cu toate acestea, avem această [recomandare] ridicolă de la CDC. CDC spune, iar eu vă voi pune această întrebare: Copilul dvs. de 16 ani a avut covid, se recuperează și acum s-a vindecat de covid. Îl vaccinați și face miocardită. Aveți de gând să îi mai faceți două vaccinuri?

Stephane Bancel: Nu sunt clinician, ar trebui să discut...

Rand Paul: CDC recomandă acest lucru și, evident, sunteți interesat de rezultat, dar CDC recomandă ca, pentru cei care au 15, 16 ani și fac covid, se recuperează, apoi fac vaccinul și dezvoltă miocardită și sunt internați cu enzime cardiace crescute și se simt foarte rău – CDC spune ca, de îndată ce ei sunt mai bine, să se vaccineze din nou.

Știți câți părinți cred că este un lucru rezonabil de făcut? Știți câte țări nu recomandă acest lucru pentru copii? Suedia nu oferă vaccinul copiilor sub 12 ani decât dacă există un risc de boală severă. Finlanda nu îl recomandă pentru cei mai mici de 12 luni, de asemenea, Norvegia. Anglia, la fel. Franța, Polonia, Germania, Elveția, toate aceste țări vaccinează copiii doar peste 12 ani. Avem jumătate din lume care a analizat aceste studii, există un studiu în Israel în care sunt incluși mii de pacienți și totuși aici vă comportați de parcă nu ați auzit niciodată de miocardită. Și nu credeți că există un risc crescut pentru adolescenții de sex masculin, când toate aceste studii care izolează oamenii de vârsta mea au descoperit că există evident un risc crescut după vaccinare cu vaccinul dvs. Cu Pfizer, de asemenea, dar cu Moderna e și mai grav.

Stephane Bancel: Există un risc crescut și îl compar cu cei care fac covid.

Rand Paul: Sunt multe studii care arată că există un risc mai mare de miocardită după vaccinare. Trebuie cântărit riscul și echilibrat. Veți câștiga mai puțini bani, de aceea încercați, iar CDC încearcă deja - este în program – să forțeze toți copiii din America să facă [vaccinul] în școli. Ghici ce? Părinții nu vor accepta.

Ceea ce au văzut ei este că [infecția] covid nu este mortală la copii și a devenit mai puțin mortală cu timpul. Piața [vaccinurilor dvs.] scade. Nu veți face la fel de mulți bani. Sunt pentru a face bani în mod cinstit, dar nu-mi place ideea că oamenii care iau decizii în guvern să primească bani și acum sunt în conflict de interese.

Comentariul Dr. John Campbell: „Să ne uităm la cazurile de miocardită și la cum a schimbat acest lucru [ceea ce au arătat studiile] recomandarea din partea CDC. În țara mea campania de vaccinare din iarnă, care începe în toamnă, va fi doar pentru persoanele de peste 65 de ani. În America încă este în vigoare recomandarea pentru copii și adolescenți de sex masculin, care sunt cei mai expuși riscului de miocardită. Absolut incredibil!

Ultimele recomandări de la CDC și FDA: pentru copiii de la 6 luni la 5 ani sunt recomandate 2 doze de vaccin. Pentru cei de peste 6 ani sunt recomandate două doze. Nu există o împărțire în diferite tipuri de populație, ci sunt în continuare recomandate pentru băieți și pentru adolescenți de sex masculin. Recomandarea e aceeași ca pentru femeile de peste 85 de ani. Este incredibil!

CDC recomandă ca toți cei de peste 6 ani să primească un vaccin actualizat anti-Covid Pfizer sau Moderna, fără a fi menționată o diferențiere între grupuri de vârstă.”