ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O adevărată minune a naturii, Lacul Techirghiol este în mare pericol dacă nămolul cu proprietăți miraculoase va fi vândut la tonă în străinătate.

Autoritățile din sudul litoralului susțin că Guvernul ar fi aprobat unei firme o licență de cercetare sub care se ascund, de fapt, intenții de exploatare.

În prezent, sanatoriul balnear din Techirghiol deține monopol pe nămolul din lac.

În timp ce sanatoriile din zonă returnează nămolul folosit în lac pentru a regenera resursa naturală, reprezentanții investitorului au recunoscut că ar putea să-l exporte pe bani buni.

Locuitorii nici nu vor să audă de investitori din afara țării.

„Păi și noi ce facem atunci? Vin străinii, ne ia tot”, spune unul dintre ei intervuevat de Digi 24. „Străinii ne-au luat de toate. O să ne ia și nămolul. Mare lucru!”, declară resemnat un altul.

Atât de mult râvnit chiar și de străini, nămolul din lacul Techirghiol este cel mai curat din Europa. Specialiștii spun că de sute de ani vindecă afecțiuni foarte grave cum ar fi infertilitatea, reumatismul sau bolile de inimă.