Ştefan Mindea, românul care la 36 de ani ajungea să conducă departamentul de neurochirurgie minim invazivă de la Stanford, s-a întors, acum doi ani, în România, pentru a profesa. Deşi este ardelean de loc, Mindea şi familia sa au ales să locuiască în Constanţa.

Motivul? Ştefan şi soţia sa Magdalena (şi ea medic) şi-au înscris cei 5 copii la Şcoala Sfinţii Martiri Brâncoveni, acolo unde educaţia se împleteşte cu rugăciunea şi tradiţia ortodoxă.

Cel care i-a îndrumat spre acest loc a fost părintele Iustin Pârvu, de mânăstirea Petru Vodă din Neamţ.

Şcoala Sfinţii Martiri Brâncoveni a fost criticată de activiştii atei şi de o parte a presei pentru că a pus în scenă o piesă de teatru care a recreat scena martiriului familiei Brâncoveanu, care a preferat moartea decât să se lepede de credinţa ortodoxă.

Copiii mei sunt educaţi la Şcoala Brâncovenească, o şcoală brutalizată în media în ultimele două săptămâni. Este nevoie de un departament al asociaţiei care să apere educaţia creştină", spunea atunci medicul Magdalena Mindea.

"Am dorit ca schimbarea să nu fie majoră pentru copii, iar ei să aibă posibilitatea să studieze tot într-o şcoală ortodoxă, aşa cum era în State", afirmă soţia lui Ştefan Mindea.

Mai mult decât atât, Magdalena Mindea este preşedinta Asociaţiei Părinţilor pentru Ora de Religie filiala Constanţa.

Chiar dacă la început le-a fost greu, pentru că studiile de la Stanford nu erau recunoscute în România, cei doi tineri nu au dat înapoi şi acum sunt mulţumiţi de alegerea făcută.

"Chiar dacă sunt condiţii diferite între cele două ţări, iar aici mai sunt atâtea de îndreptat, nouă ne vine să sărutăm pământul de acasă", a spus ea.

Mai mult, Ştefan Mindea a fost hirotonit şi diacon al Bisericii, astfel că acesta slujeşte acum pe Dumnezeu şi din această postură, nu doar ca medic.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews