ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În rândul tinerilor cu vârsta de 20, 30 și 40 de ani din Marea Britanie se înregistrează decese la o rată fără precedent din cauza cancerelor cu metastază rapidă și în stadiu terminal de când a început vaccinarea în masă anti-COVID-19, potrivit unei noi analize publicate de Edward Dowd, analiză bazată pe datele guvernului britanic.

Raportul de 45 de pagini al lui Dowd, fost manager de fonduri speculative de pe Wall Street și autor al cărții „Cauză necunoscută: Epidemia de morți subite în 2021 și 2022”, i-a alarmat pe unii oncologi, care au descris fenomenul ca fiind o inversare bruscă a datelor de zeci de ani privind mortalitatea.

Dowd și-a bazat analiza pe statisticile guvernamentale disponibile cu ușurință pe site-ul Oficiului pentru Statistică Națională din Regatul Unit.  

Într-un interviu acordat The Defender, Dowd a spus că, împreună cu echipa sa de cercetare, compusă din oameni de știință de nivel înalt, analiști de date și experți financiari, au examinat toate codurile din Clasificarea Internațională a Bolilor, a 10-a revizuire (ICD-10), pentru cauzele de deces în Regatul Unit în perioada de studiu 2010-2022, pentru a investiga tendințele privind neoplasmele maligne (tumori canceroase) (coduri C00 până la C99).

Dowd a spus că echipa sa de cercetare a observat un pattern izbitor: în timp ce aproape toate decesele din rândul persoanelor în vârstă în 2021 și 2022 în Țara Galilor și Anglia au fost codificate, 8% dintre decesele în rândul persoanelor cu vârsta între 15 și 44 de ani în 2021 și 30% dintre decesele din același grup de vârstă în 2022, nu fusese încă codificate.

„Când cineva moare într-un spital, lasă o urmă legată de viața și moartea sa, cu indicii legate de cauzele care au dus dus la moarte. Când un tânăr moare la volanul unei mașini, pe stradă sau în somn, are loc o anchetă” care consumă timp pentru a stabili cauza morții, a explicat el.

Potrivit lui Dowd, codurile lipsă indică problema deceselor în exces în rândul tinerilor.

Dar chiar și cu codurile lipsă, restul de 92% dintre decesele codificate în 2021 și de 70% dintre decesele codificate în 2022 au dezvăluit „un semnal puternic de decese cauzate de cancer la tineri. Arătăm o creștere semnificativă a ratei mortalității din cauza neoplasmelor maligne care au început în 2021 și s-au accelerat substanțial în 2022.

„Creșterea numărului de decese în exces în 2022 este semnificativă din punct de vedere statistic (eveniment extrem)”, a scris Dowd în raportul său. „Rezultatele indică faptul că, de la sfârșitul anului 2021, un nou fenomen ducând la creșterea ratelor deceselor din cauza neoplasmelor maligne este prezent la persoanele cu vârste între 15 și 44 de ani în Marea Britanie.”

Rezultatele studiului privind creșterea peste norma istorică a ratei deceselor cauzate de cancer în 2022 în grupa de vârstă 15-44 de ani în Regatul Unit au inclus:

- O creștere cu 28% a ratelor cancerului de sân fatal la femei.
- O creștere cu 80% a deceselor cauzate de cancerul pancreatic în rândul femeilor și o creștere cu 60% la bărbați.
- O creștere cu 55% în rândul bărbaților a deceselor cauzate de cancer de colon și o creștere cu 41% în rândul femeilor.
- O creștere cu 120% a melanoamelor fatale în rândul bărbaților și cu 35% în rândul femeilor.
- O creștere cu 35% a deceselor cauzate de cancer cerebral în rândul bărbaților și cu 12% în rândul femeilor.
- O creștere cu 60% a ratelor deceselor cauzate de cancer în rândul bărbaților „fără a fi specificat locul cancerului” și cu 55% în rândul femeilor.

Noul raport este al treilea în cadrul proiectului său „Cauzele deceselor” în Regatul Unit, care a examinat anterior „Tendințe privind decesele și dizabilitățile cauzate de bolile cardiovasculare, la grupul de vârstă 15-44, în Marea Britanie” și „Marea Britanie – Tendințe privind decesele cauzate de boli ale sistemului cardiovascular, la grupa de vârstă 15-44, Analiza cauzelor individuale”.  

Dovezile clinice din ce în ce mai multe care fac legătura între ratele de cancere în creștere în rândul tinerilor și vaccinurile COVID-19 l-au determinat pe Dowd să efectueze cel mai recent studiu al său.

„Ne concentrăm cercetările asupra persoanelor mai tinere, cu vârste între 15 și 44 de ani, deoarece în prezent este un subiect de interes deosebit având în vedere sporirea dovezilor despre multe tipuri de cancere agresive și neobișnuite inexplicabile (cum sunt cancerele turbo...) care apar în populație, în special la persoanele mai tinere”, a scris el în studiu.  

Metoda lui Dowd s-a bazat pe analiza numărului de decese atribuite cancerului în Anglia și Țara Galilor între 2010 și 2022 în datele Oficiului Național de Statistică din Regatul Unit.

El a comparat ratele deceselor în exces, diferența dintre decesele observate și valoarea de referință pentru decesele așteptate, înainte și după pandemia de COVID-19.

El a observat că ratele de deces cauzate de cancer au crescut semnificativ la sfârșitul anului 2021 în Regatul Unit, după lansarea vaccinului.

Dowd a subliniat că cercetarea sa este „o primă încercare de a evidenția unele modele care sunt observate în tendințe” privind cancerul după 2020.

„Sperăm ca medicii și cercetătorii specializați să efectueze investigații suplimentare în baza acestor constatări furnizate de analiza noastră a datelor”, a scris Dowd.