ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană a anunțat astăzi încheierea unui acord cu Pfizer și cu mai multe companii europene pentru a rezerva capacitatea de a produce până la 325 de milioane de vaccinuri pe an în cazul unei „viitoare urgențe sanitare mondiale”.

Acordul, despre care a relatat Reuters la începutul zilei, acoperă vaccinurile pe bază de ARNm, vectori și proteine și nu are legătură cu acordurile existente privind vaccinul COVID-19 între UE și producătorii de vaccinuri, inclusiv Pfizer. 

Comisia Europeană a menționat în comunicat că pandemia COVID a arătat că Europa trebuie să fie mai bine pregătită pentru viitoarele urgențe sanitare. Acordul garantează că societățile sunt pregătite „să răspundă la o criză”, menținându-și instalațiile la zi și monitorizându-și lanțurile de aprovizionare, „inclusiv prin constituirea de stocuri, dacă este necesar”, a precizat Comisia. În cazul în care este declarată o nouă urgență de sănătate publică, companiile „vor începe rapid producția”, a mai precizat Comisia, potrivit mediafax.ro

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews