ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou scandal a izbucnit la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, unde un bărbat susține că tatăl său a murit din cauza tratamentului necorespunzător și a neglijenței medicilor, potrivit evz.ro. Acuzațiile sunt grave și includ posibile încercări de mușamalizare.

În urmă cu două luni, un vârstnic a suferit un infarct pe stradă. Fiul său relatează că primul echipaj SMURD sosit la fața locului nu avea medic, iar cel de-al doilea a ajuns abia după 15 minute. În acest timp, starea bărbatului s-a agravat considerabil.

Pacientul a fost dus la Spitalul Sfântul Pantelimon și, după trei zile, a fost transferat la secția de terapie intensivă, fiind plasat în comă indusă. Medicii au informat familia că va rămâne în comă două-trei zile, însă pacientul și-a recăpătat conștiența după doar o zi, generând confuzie și schimbări în comunicările medicilor, conform Realitatea.net.

La o săptămână după infarct, bărbatul părea să se recupereze, mulțumindu-le medicilor pentru ajutor. Însă, a doua zi, a suferit un nou infarct și a intrat din nou în comă. 

Fiul susține că tatăl său a primit o cantitate insuficientă de noradrenalină, ca în cazul altor 17 pacienți care au murit în condiții suspecte în același spital cu câteva luni în urmă.

Medicul i-a informat că pacientul urma să primească noradrenalină, dar ulterior accesul familiei a fost restricționat și comunicarea cu privire la starea pacientului a încetat. 

După ce i s-a spus că un al treilea infarct va fi fatal, bărbatul a fost anunțat, două zile mai târziu, că tatăl său a decedat. Acesta a depus o plângere penală, acuzând medicii de neglijență.

Suspiciuni de mușamalizare la Spitalul Sfântul Pantelimon

Între timp, au apărut noi detalii despre ancheta de la Spitalul Sfântul Pantelimon, inițiată la cererea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Corpul de control a fost condus de doi pensionari, Luca Sorin Ion, șef interimar al Corpului de Control, și Octavian Melintescu, consilierul personal al primului ministru, care nu avea atribuții de control. Această situație alimentează suspiciunile de mușamalizare, fiind vehiculate tot mai multe voci în acest sens.