ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O familie din Marea Britanie a câștigat dreptul să facă public numele fiicei lor de 19 ani, în urma morții sale tragice, după ce i s-a refuzat posibilitatea de a urma un tratament de specialitate în străinătate, potrivit LifesiteNews

Cunoscută public doar ca „ST” timp de peste un an, din cauza unei hotărâri judecătorești pronunțate în cazul familiei, numele ei poate fi acum făcut public, în urma unei hotărâri din 22 septembrie a Diviziei pentru Familie a Înaltei Curți: Sudiksha Thirumalesh, din Birmingham.

Părinții lui Sudiksha, Thirumalesh Chellamal Hemachandran și Revathi Malesh Thirumalesh, și fratele ei, Varshan Chellamal Thirumalesh, își pot da acum numele și sunt liberi să spună povestea calvarului lor.

Timp de peste șase luni, Sudiksha a fost blocată într-o lungă luptă juridică cu NHS (Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie) pentru a primi permisiunea să fie trimisă în străinătate pentru a urma un tratament experimental care i-ar fi putut salva viața. Sudiksha suferea de o boală mitocondrială genetică rară, dar era pe deplin conștientă și capabilă să comunice.

Sudiksha, o creștină devotată, a spus că vrea „să moară încercând să trăiască”, dar restricțiile impuse ei și familiei ei printr-un ordin al Curții de Protecție au împiedicat familia să strângă fonduri pentru a merge în Canada, unde tânăra ar fi intrat într-un studiu clinic pentru un tratament inovator cu nucleozide.

O hotărâre a judecătoarei Roberts, în săptămânile dinaintea morții ei, a stabilit, în mod șocant, că Sudiksha nu avea capacitatea de a lua astfel de decizii, după ce avocații NHS au susținut că este un lucru „iluzoriu” faptul de a nu fi de acord cu punctul de vedere al spitalului, potrivit căruia starea ei era fără speranță și că trebuia supusă unui program de sfârșit al vieții.

Hotărârea a fost luată în ciuda faptului că doi psihiatri au furnizat dovezi contrare.

În urma audierii, într-o declarație oferită în afara tribunalului, familia a spus: „După un an de luptă și îndurerare, putem rosti, în sfârșit, numele frumoasei noastre fiice și surori în public fără teamă: Ea este Sudiksha. Ea este Sudiksha Thirumalesh, nu ST.”

În declarație, familia a adăugat:

Căutăm dreptate pentru Sudiksha astăzi și pentru alții aflați în situația ei. Suntem profund deranjați de modul în care am fost tratați de trustul de spitale și de instanțe. Am fost șicanați, reduși la tăcere și, cel mai grav, am fost împiedicați să accesăm tratament de specialitate în străinătate pentru Sudiksha. Dacă i s-ar fi permis să urmeze un tratament cu nucleozide, în urmă cu șase luni, ar fi putut foarte bine să fie încă în viață și să se recupereze.

„Acest caz profund tulburător arată necesitatea urgentă a unei revizuiri a modului în care sunt luate deciziile privind îngrijirea critică în NHS și în instanțe”, a spus Andrea Williams, directorul executiv al Centrului juridic creștin. „Este o nevoie urgentă de un sistem mai deschis și mai transparent. Dreptatea se face la lumină și nu în spatele ușilor închise. Suntem îngrijorați că și alți pacienți și familii au trecut prin încercări similare și au suferit în tăcere.”