ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Flavia Ștefania Potorac s-a născut prematur, pe data de 4 februarie 2017, iar la două zile de la fericitul eveniment, doctorii au depisat o problemă la inimă, un suflu sistolic slab. Fetiței i s-au depistat mai târziu trei găuri în inimă, iar după o operație foarte complicată și riscantă de cinci ore, efectuată la Spitalul Medical Park din Istanbul, Flavia este complet vindecată.

După ce Flavia a suferit prima criză serioasă, părinții au chemat ambulanța. A fost intubată imediat și trimisă în regim de urgență la un spital din Iași. Acolo au stat trei săptămâni, doctorii au recomandat schimbarea alimentației, iar bebelușa a început să ia în greutate, 400 de grame într-o lună.

Din Iași, Flavia a fost transferată la un alt spital din Tg. Mureș, iar acolo doctorii au depistat șase boli serioase ale organismului. Tot acolo a aflat de o a treia gaură în inimă și că are o singură valvă. Li s-a recomandat să efectueze o operație pe cord, de corecție a malformațiilor, și asta cât mai repede, deoarece starea de sănătate a Flaviei se agrava pe zi ce trece.

Părinții au fost nevoiți să plece din Spitalul din Tg. Mureș, întrucât nu mai erau locuri, iar din cauza gravității bolii, aceștia au decis să se îndrepte către o clinică din străinătate. Au depus dosarul medical la mai multe clinici din Austria, Germania și Turcia, iar răspunsul a venit în câteva zile de la Spitalul Medical Park din Istanbul, unde medicii turci le-au spus că le pot salva copila.

S-au urcat în primul avion spre Istanbul, iar în data de 19 iulie a fost internată la Spitalul Medical Park. După opt zile de investigații, analize amănunțite și multe emoții, fetița a fost supusă intervenției chirurgicale pe cord, operație care a durat cinci ore. Imediat după operație, starea Flaviei s-a îmbunătățit considerabil, iar acum este în afara oricărui pericol și se poate bucura de viață.

„În România, eram pasați de la un spital la altul, iar medicii erau rezervați cu privire la sănătatea copilei mele, din cauza că operația ar fi mult prea complicată și riscantă pentru un bebeluș de doar cinci luni. Fetița respira din ce în ce mai greu, refuza să mănânce, iar la șase luni cântărea doar trei kilograme, cam cât ar trebui să cântărească un nou-născut. Când începeam să ne pierdem orice speranță, atunci am trăit un adevărat miracol. Am primit un răspuns pozitiv din Turcia, Dumnezeu ne-a pus în cale pe cei de la Asociația Salvează o inimă, care ne-au achitat operația de 8.000 de Euro, iar acum fetița mea iubită este bine! Nici nu vă puteți imagina câtă bucurie este în sufletul meu în acest moment, pentru că am trecut practic peste noapte de la depresie și deznădejde la extaz”, declară mama Flaviei Potorac.

Asociația „Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 220 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 60.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații peste 1.865.000 de Euro și peste 430.000 de Euro din campanii de donații prin SMS.