ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viviana Grădinaru, cea care a inventat șoarecii transparenți, va fi premiată de Barack Obama în cadrul unei ceremonii speciale la Washington DC, în această primăvară, se arată într-un comunicat de la Casa Albă.
 
Fostă absolventă a Liceului "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui, Viviana Grădinaru s-a stabilit în SUA. Din 2012 este profesor universitar la Universitatea Caltech din California, unde unul dintre laboratoarele de cercetare îi poartă deja numele.
 
La doar 35 de ani, Viviana Grădinaru a revoluționat lumea științei dezvoltând în premieră o tehnică prin care corpul unui șoarece devine transparent. Astfel, oamenii de știință pot studia structura sistemului nervos sau modul în care se răspândește cancerul în organism. De asemenea, noua tehnică dezvoltată de Viviana Grădinaru deschide calea către o nouă generație de terapii pentru afecțiuni care variază de la autism la durere cronică, potrivit stiridiaspora.com.
 
Românca a fost nominalizată de Departamentul de sănătate alături de primii 20 de specialiști în domeniul medicinei și cercetării din lume.