Că România este sub conducerea unui stat care face tot posibilul să scape de proprii cetățeni, știam. Nu de mult, un prim-ministru vorbea despre ieșirea oamenilor din sistem, "pe cale naturală", ca modalitate de ușurare a efortului bugetar.

Un fost președinte invita românii să plece din țară, argumentând că statul român nu are bani să-i plătească și nici nu e treaba lui. Și exemplele pot continua. În tot acest timp, exodul creerelor continuă neabătut, iar cei care nu pleacă își schimbă meseria, din cauza salariilor de mizerie.

Astfel, spitalele nu au doctori, ajungându-se să se închidă, în corul protestelor de operetă a unor asociații umaniste.

Din fericire, mai sunt încă tineri care refuză să se dea bătuți și continuă lupta cu necazurile pacienților. Unul din acești tineri este Mirela. Tânăra este cercetator fizician, dar veniturile din această ocupație nu-i permit să trăiască decent, așa că a fost nevoită să-și ia un al doilea job.

Mirela a reușit să obțină un job în cercetare, dar cu jumătate de normă. Salariul, 4 milioane de lei vechi, adică 400 de RON. În restul timpului, Mirela este vânzătoare la un magazin de haine pentru copii. 

Mirela "știe ce spike-uri electrice generează un țesut cerebral patologic", dar și să opereze "echipamente medicale de zeci de mii de euro", notează blogul Chirurgia Epilepsiei.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews