ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


    O Universitate din Japonia a anunțat vineri că a reușit să facă primul trasplant din lume cu celule stem pluripotente induse, pentru tratarea bolii Parkinson, potrivit Agerpres.

    Centrul de Învățământ a anunțat că luna trecută a făcut primul transplant pentru combaterea bolii Parkinson. Pacientul care a făcut parte din această testare, a fost un individ în vârstă de 50 de ani. El va fi evaluat timp de 2 ani, pentru a se evalua efectul operației.

    "Am realizat o trepanație în partea stângă a craniului (pacientului) și am transplantat 2,4 milioane de celule", a declarat presei chirurgul Takayuki Kikuchi, de la Universitatea din Kyoto. Celulele au fost preluate  de la donator mai puțin predispuși la respingerea transplanturilor.

    Boala  Parkinson este un dintre cele mai incurabile boli, față de care nu s-a indentificat vreodată vreun remediu. Doar în Japonia se estimează că există 160.000 de persoane cu tulburări neurologice progresive.