O Universitate din Japonia a anunțat vineri că a reușit să facă primul trasplant din lume cu celule stem pluripotente induse, pentru tratarea bolii Parkinson, potrivit Agerpres.

    Centrul de Învățământ a anunțat că luna trecută a făcut primul transplant pentru combaterea bolii Parkinson. Pacientul care a făcut parte din această testare, a fost un individ în vârstă de 50 de ani. El va fi evaluat timp de 2 ani, pentru a se evalua efectul operației.

    "Am realizat o trepanație în partea stângă a craniului (pacientului) și am transplantat 2,4 milioane de celule", a declarat presei chirurgul Takayuki Kikuchi, de la Universitatea din Kyoto. Celulele au fost preluate  de la donator mai puțin predispuși la respingerea transplanturilor.

    Boala  Parkinson este un dintre cele mai incurabile boli, față de care nu s-a indentificat vreodată vreun remediu. Doar în Japonia se estimează că există 160.000 de persoane cu tulburări neurologice progresive.

     
2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.