O Universitate din Japonia a anunțat vineri că a reușit să facă primul trasplant din lume cu celule stem pluripotente induse, pentru tratarea bolii Parkinson, potrivit Agerpres.

    Centrul de Învățământ a anunțat că luna trecută a făcut primul transplant pentru combaterea bolii Parkinson. Pacientul care a făcut parte din această testare, a fost un individ în vârstă de 50 de ani. El va fi evaluat timp de 2 ani, pentru a se evalua efectul operației.

    "Am realizat o trepanație în partea stângă a craniului (pacientului) și am transplantat 2,4 milioane de celule", a declarat presei chirurgul Takayuki Kikuchi, de la Universitatea din Kyoto. Celulele au fost preluate  de la donator mai puțin predispuși la respingerea transplanturilor.

    Boala  Parkinson este un dintre cele mai incurabile boli, față de care nu s-a indentificat vreodată vreun remediu. Doar în Japonia se estimează că există 160.000 de persoane cu tulburări neurologice progresive.

     Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews