ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anunțul făcut de Ministerul Sănătății, care a anunțat că există o epidemie de rujeolă în România a speriat familiile cu copii mici. "În acest moment avem confirmate 1.725 de cazuri de rujeolă, sunt înregistrate șapte decese, iar un al optulea deces nu a fost încă pus diagnosticul de confirmare", spun oficialii ministerului.

"În acest moment, sunt cazuri de rujeolă în 32 de județe, cele mai multe sunt în Arad – 454, în Mureș – 238 și în Timiș – 240. Din cauza acestei epidemii de rujeolă, Ministerul Sănătății împreună cu reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății, UNICEF și de la Institutul de Sănătate Publică au propus o serie de măsuri care se referă la scăderea vârstei de vaccinare la 9 luni, pentru că o caracteristică a acestei epidemii de rujeolă este că afectează copiii sub un an. Sunt peste 300.000 de doze de vaccin la nivel național, care vor fi distribuite către medicii de familie acolo unde este nevoie", a declarat Valentin Popescu purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Cunoscută pentru opiniile anti-vaccinare, Oliva Steer spune că în acest caz ar putea fi vorba despre o mare manipulare, scopul final fiind vinderea a cât mai multor doze de vaccin.

"Să ne aducem aminte că și actorul Toni Tecuceanu murise oficial - după cum anunțau toate canalele media isterizate - de gripă porcină, până când s-a demascat minciună reprezentanților din sănătate și s-a aflat cauza reală a decesului: infecțiile intraspitalicești. Pe scurt, cineva avea atunci mari interese să sperie populația, că să vândă niște vaccinuri. Ca azi.

Înainte de a da crezare oricărei răstălmăciri legate de varicelă și vaccinuri, propagate de oficiosul numit hotnews, ar fi util oricui să recitească micul îndrumar de manipulare a maselor", a scris Steer pe pagina sa de Facebook.

Hotnews a avut mereu o opinie pro-vaccin încă din vremea în care acolo lucra Vlad Mixich, acum vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului.