ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Răchitan este un specialist în naturopatie și conform ziarului Adevărul, este unul dintre mai buni diagnosticieni din lume.

Răchitan este stabilit în America de peste 30 de ani și diagnosticat celebrități precum Mel Gibson sau Barbra Steisand, afirmă sursa citată. Deși locuiește în New York de peste trei decenii, Răchitan nu a uitat că este de loc dintr-un mic sat din Oltenia, Gura Văii în județul Mehedinți.

În ceea ce privește bolile, Răchitan spune că stresul reprezintă 50% din orice afecțiune, uneori chiar mai mult.

„Stresul este jumătate din absolut orice boală, poate uneori chiar mai mult. Simplu, am spus mai înainte, încearcă să faci ceea ce trebuie să faci, nu ceea ce vrei să faci. Vezi ceea ce simți că te împlinește, ce simți că-ți place, ceea ce simți că este bine pentru tine. Atunci nu te stresezi. În clipa în care intri în conflict cu probleme de personalitate, mândria, gelozia, lăcomia, meschinăria, necinstea, atunci aceste conflicte denaturează calitatea gândirii și deciziile luate nu sunt cele mai bune. Ele înrăutățesc calitatea vieții", a spus el pentru Adevărul.

Răchitan susține că niciun medicament nu vindecă vreo boală și că aceasta este o preconcepție greșită.

„Păi niciun medicament din lume nu vindecă vreo boală, este o noțiune total greșită. Un medicament compensează, ajută corpul să ducă boala, dar nicidecum nu vindecă. De exemplu, o persoană care are hipertensiune arterială ia medicamente toată viața și cu timpul trebuie să crească medicamentele pentru că cele pe care le-a luat anul trecut acum nu mai lucrează, trebuie să ia unele mai puternice. De ce? Pentru că între timp boala e evoluat, a avansat. Bietul doctor nu a învățat să vindece o boală pentru că știința medicală nu știe să vindece boala. Mă refer la partea bio-chimică. Știe doar să te ajute să duci boala, să ajute corpul să facă față bolii respective, dar nicidecum să vindece boala".
 
Industria farmaceutică a denaturat modul în care sunt tratați oamenii, din goana după bani.
 
„Competiția asta de a face bani din a trata oamenii a denaturat modul prin care te adresezi afecțiunilor care atacă corpul omenesc. Medicamentele au devenit atât de agresive și efectele negative sunt atât de mari, încât te tratezi de una și creezi alte două boli. Și ca să neutralizezi simptomatologia celor două boli noi pe care le creezi trebuie să iei alte doctorii, care crează alte boli. Și intri într-un lanț, care este îngrozitor de complicat. Nu cred că se va naște vreodată un doctor pe planeta asta care să poată să controleze o boală sau două, să poată să prevină prin alte zeci și zeci de medicamente efectele negative ale medicamentelor pe care le consumă pacientul", declară româno-americanul.

Despre România, Răchitan spune că este condusă de oameni cărora nu le pasă de neam și de țară.

„Deși România este o țară minunată, din păcate aici este incomod de trăit pentru că oamenii care o conduc nu le pasă de semenii lor, nu le pasă de neam, nu le pasă de nimic, nu au niciun sentiment de datorie, de bine pentru a păstra țara și bogățiile ei. Cei care guvernează acolo sunt sunt total lipsiți de etică", a spus el.