ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Florian Dorel Bodog, ar fi plagiat 147 din cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în științe economice, acuză jurnalista Emilia Șercan în paginile publicației Pressone.

Conform sursei citate, Ministrul Sănătății „a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Științe Economice, intitulată "Managementul și marketingul unităților sanitare" și susținută în 2008 la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT). Două dintre cărțile din care a copiat masiv sunt semnate, una, de un consilier personal de-al său − decanul unei facultăți de la Universitatea de Medicină și Farmacie din București, iar alta, de o colegă − conferențiar universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea”.

„Am avut discuții cu domnul Bodog, dar nu despre teza dumnealui. Nici nu știu cum să reacționez. Nu am văzut teza dânsului, nu știu cum a lucrat. O să mă gândesc să văd dacă e ceva de făcut. Este o informație tare așa... de dimineață", a declarat Lucia Daina pentru Press One.

O altă carte a fost scrisă de profesorul universitar Petru Armean, decanul Facultății de Moașe și Asistență Medicală de la Universitatea de Medicină (UMF) "Carol Davila" din București, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și actual consilier personal al lui Florian Bodog.

Armean a fost și membru în comisia de abilitare care în 2013 i-a acordat lui Bodog dreptul de a coordona doctorate.

"Nu pot să cred că au fost copiate pagini întregi și că nu au fost citate. Nu pot să vă spun nimic despre acest lucru. O să vorbesc cu domnul ministru când o să ne întâlnim", a declarat Armean pentru Press One, conform News.ro.

În răspunsul oficial trimis pe adresa publicației amintite, ministrul Bodog neagă acuzațiile.

„Informațiile pe care le deținem arată că teza a fost redactată cu respectarea tuturor standardelor de calitate și de etică profesională, iar originalitatea acesteia aparține integral autorului tezei, domnului Florian Bodog”, se arată în documentul Ministerului Sănătății.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, este ministrul PSD sub mandatul căruia s-a pus în practică proiectul de lege al vaccinării obligatorii, act contestat vehement de o parte a opiniei publice. În proiect se prevede conceptul „acordului prezumat”, prin care oficialitățile medicale consideră că părinții își dau acordul pentru vaccinarea copiilor fără a fi întrebați despre acest lucru. De asemenea, legea nu prevede niciun fel de analiză anterioară vaccinării, inclusiv a vaccinurilor folosite, românilor cerându-li-se să aibă pur și simplu încredere în autorități.