ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 19 noiembrie 2017, peste 280 de ambarcatiuni au luat startul in Regata ARC, Atlantic Rally for Cruisers.
 
Doar doua veliere au echipaj integral romanesc, iar unul dintre ele este condus de un vis, o sansa la recuperare si o viata mai buna pentru copiii cu autism. Aurelian Bazgu, Adrian Virlan, Razvan Neagu, Sorin Sanda, Daniel Durigo, Daniela Bololoi, Eugen Radan si Tiberiu Duma sunt cei 8 navigatori care au decis sa dedice cea mai mare aventura a vietii lor, traversarea Atlanticului la bordul velierului Andrew, copiilor speciali sustinuti de Asociatia Help Autism. Asa a luat nastere cea mai mare provocare de fundraising  prin care navigatorii doresc sa transforme cele 2700 de mile marine ale cursei in 2700 de ore de terapie pentru recuperarea copiilor cu autism. 

Regata ARC este un vis pentru multi navigatori. Atrage, an de an, sute de ambarcatiuni cu peste 1000 de aventurieri la bord care isi propun sa traverseze Oceanul Atlantic intr-o cursa de 2700 mile nautice (aproximativ 5200 km) din Gran Canaria spre Santa Lucia.
 
Ziua de astazi, cea de-a 8-a din cele 21 de zile pe care echipajul velierului Andrew le va petrece infruntand valurile Atlanticului, ii gaseste pe locul 2 al categoriei la care concureaza. Cele 900 de mile parcurse s-au transformat deja, prin donatii, in 1050 de ore de terapie. Insa mai e inca drum lung pentru navigatori catre Finish si pentru cei 500 de copii cu autism sustinuti de Help Autism, catre recuperare.

Ii putem ajuta sa transforme efortul, temerile, curajul de a naviga peste 2700 de mile de ocean, in tot atatea ore de terapie pentru copiii cu autism.

Pe helpautism.galantom.ro  orice donatie inseamna un pas mai aproape de copilarie pentru un copil cu autism. Oricine poate cumpara mile marine si darui ore de terapie sau poate alege unul dintre pachetele de donatie precum excursii la bordul velierului Andrew pe Marea Neagra, in Grecia, Spania Italia sau chiar in Caraibe.
Aventura celor 8 navigatori in cea mai mare traversada a Atlanticului poate fi urmarita AICI.

Despre autism

Autismul este o afectiune considerata drept una dintre cele mai frecvente tulburari ale copilariei, mai frecventa decat cancerul, diabetul si sindromul Down. Statisticile internationale ne arata ca 1 din 68 de copii sufera de autism, iar datele inregistrate in ultimii ani in Romania indica o crestere continua a numarului acestora. Autismul poate sa apara in orice familie, indiferent de rasa, etnie, zona geografica, nivel de educatie. Autismul nu se poate vindeca, dar printr-o interventie timpurie intensiva, multi dintre acesti copii pot avea o viata normala. Fara terapie, simptomele autismului si comportamentele  disfunctionale se agraveaza in timp. Interventia este de durata iar costurile depasesc, de cele mai multe ori, veniturile unei familii.