ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Probabil că atunci când mergi să faci cumpărături în supermarket, și tu ești tentată să te îndrepți către lădițele acelea pline cu usturoi mare și foarte alb.

Probabil că atunci când mergi să faci cumpărături în supermarket, și tu ești tentată să te îndrepți către lădițele acelea pline cu usturoi mare și foarte alb.

Într-adevăr, usturoiul din China, căci despre el este vorba, este plăcut ochiului. Nu însă și organismului. 80% din usturoiul comercializat în toată lumea provine din China, țară în care metodele de certificare nu sunt de încredere. Usturoiul produs în această țară este ușor de recunoscut datorită mai multor aspecte, pe care le vom dezvolta în cele ce urmează.

Specialiștii susțin că acest usturoi este pulverizat cu substanțe chimice al căror rol este acela de a-i stopa creșterea, de a-l albi și de a-i distruge dăunătorii. Aceiași specialiști trag un semnal de alarmă și referitor la tehnicile de cultivare a usturoiului practicate de chinezi. Ei susțin că producătorii obișnuiesc să fertilizeze solul cu deșeuri umane netratate, potrivit ampress.ro.

Mai mult, în scopul distrugerii paraziților, cultivatorii chinezi tratează usturoiul cu o substanță foarte toxică, bromură de metil. Dacă este expus unei concentrații foarte mari de bromură de metil, omul poate dezvolta afecțiuni respiratorii grave, putându-i fi afectat, de asemenea, sistemul nervos central. Adesea, această substanță cauzează moartea. De asemenea, producătorii chinezi supun usturoiul unor tratamente cu plumb, sulfiți sau cu alți compuși foarte periculoși, potrivit avantaje.ro.

Usturoiul din China este păstrat la temperaturi foarte scăzute și depozitat pe perioade lungi de timp. Stocarea îndelungă are drept rezultat scăderea nivelului de alicină, un constituent de bază al usturoiului, responsabilă pentru majoritatea beneficiilor pe care usturoiul le aduce sănătății. Știind toate aceste lucruri, poate că ar trebui să încerci să-ți îndrepți atenția către usturoiul autohton, mai puțin aspectuos, ce-i drept, dar mult mai sănătos și mai aromat.