ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, coordonaţi de părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, şi cu binecuvântarea PF Părinte Daniel, a donat astăzi, 20 august 2015, aparatură medicală spitalelor „Grigore Alexandrescu”, „Marie Curie”, „Elias” din Bucureşti, informează Patriarhia Română pe siteul basilica.ro.

Astfel, Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” şi Spitalul clinic de urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu” au primit câte un aparat pentru măsurarea transcutanată a bilirubinei de tip JM105, de ultimă generaţie, în valoare de 15.748 lei fiecare, arată sursa citată.

De asemenea, Spitalul clinic de urgenţă pentru copii „Maria Sklodowska Curie” deţine un aparat Consola ILA active, sistem complet funcţional cu trolley, înlocuitor de plămâni, singurul de acest tip din Europa de Est. De asemenea, copilaşii născuţi cu malformaţii ale tubului digestiv, internaţi la „Marie Curie”, au primit scutece şi lapte praf.

Totodată, Liviu Stoica, internat la Spitalul clinic de psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”, diagnosticat cu meningiom frontal stâng operat, a primit, sub formă de donaţie, un sistem plasă de titan, în valoare de 3.500 euro, pentru realizarea operaţiei de reconstrucţie a voletului frontal, informează basilica.ro.

"Este nevoie de astfel de acţiuni şi noi le facem cât de des putem, cu ajutorul credincioşilor şi al sponsorilor. Până în prezent, s‑au făcut donaţii în valoare de aproximativ 60.000 de euro. Aparatura medicală oferită este de un real folos şi reprezintă o mare binecuvântare de la Dumnezeu. Am văzut în spitalele unde am mers multe familii plângând pentru copiii lor care intrau sau ieşeau din operaţii. Ne sensibilizează suferinţa oamenilor, mai ales a copiilor lipsiţi de apărare şi a mamelor disperate, care ar da orice să‑şi vadă pruncii salvaţi”, a declarat părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, Eclesiarhul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.