Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de sânge, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de mulțumire, încurajare și binecuvântare donatorilor de sânge, referindu-se la activitățile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, care s-au implicat în Campania „Donează sânge, salvează o viață”, inițiată de Patriarhia Română.

„Ziua de 14 iunie este celebrată în toată lumea ca Zi Mondială a Donatorului de Sânge, fiind una dintre cele opt campanii oficiale de sănătate publică, marcate de Organizația Mondială a Sănătății.

Cu acest prilej, Patriarhia Română mulțumește tuturor donatorilor de sânge, care răspund astfel chemării Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos de a deveni mâinile iubirii Lui milostive, unind rugăciunea cu fapta concretă în sprijinirea celor aflați în suferințe.

Patriarhia Română reînnoiește apelul său către clerul și credincioșii Bisericii Ortodoxe Române pentru donare de sânge. Nevoia de sânge este acută în multe unități medicale, deoarece există intervenții chirurgicale care sunt amânate în spitale din cauza lipsei de sânge.

Astfel, cei care doresc să ajute la rezolvarea acestei crize sunt îndemnați să meargă și să doneze sânge la centrele de transfuzie cele mai apropiate. Bărbații sănătoși, cu vârste între 18-60 ani, pot dona sânge de cinci ori pe an, iar femeile de trei ori pe an.

Un cuvânt de apreciere adresăm azi, în mod deosebit, voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului care au organizat 16 campanii de colectare sânge, în perioada 2013 – aprilie 2019, cu precădere în centrele de transfuzie sanguină din București și Ploiești.

De asemenea, cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, mai mulți sponsori au donat aparatură medicală pentru centrele de transfuzii din București, Ploiești și Constanța, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

Prin activitățile lor, acești voluntari arată că fără fapte de generozitate sau ajutorare a semenilor nu se poate dezvolta o societate sănătoasă și solidară.

Campania „Donează sânge, salvează o viață”, inițiată încă din anul 2013 de Patriarhia Română și aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre, a reușit până acum mobilizarea a peste 30.000 de donatori, fiind recoltați aproximativ 16.000 de litri de sânge.

Ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască sănătate celor bolnavi și multă binecuvântare celor care donează sânge!”, a declarat vineri Patriarhul Daniel, citat de Agenția de Știri Basilica.