ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Căpşunele sunt cele mai iubite fructe ale primăverii. Mai ales dacă le combini cu îngheţată sau frişcă. Căpşunele sunt însă în topul fructelor bogate în antioxidanţi. Pe cât sunt de apetisante şi gustoase, pe atât sunt de periculoase. Medicii nu recomandă căpşuna în alimentaţia copilului mai mic de un an deoarece este un fruct cu un ridicat potenţial alergen. 

Partea din fructe care determina apariţia alergiei este cel mai adesea coaja. Fructele cu grad alergenic crescut în rândul copiilor sunt căpşunele, kiwi, mure, zmeură, caisele, piersicile, dar si cele din categoria citricelor. Aceste fructe nu trebuie introduce în alimentaţia copilului mai devreme de un an, deoarece sistemul imunitar si cel digestiv nu sunt complet dezvoltate.

Conform specialiştilor, capşunele sunt printre cele mai bogate fructe în vitamina C, conţinând 60mg de vitamina C în 100g de fruct (5-6 căpşune). De asemenea, conţin antioxidanţi puternici în lupta cu radicalii liberi, sunt bogate în calciu, magneziu, potasiu şi fier, dar şi minerale mai rare, de care organismul are nevoie: mangan, zinc, fluor, fosfor, cupru.