ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În săptămâna 22-28 februarie au fost semnalate peste 94.000 de cazuri de infecții respiratorii, inclusiv 17 decese noi, informează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Infecțioase, citat de Mediafax.

La nivel național numărui total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, infecții acte ale căilor respiratorii superioare - IACRS și pneumonii) a fost de 94.041 cu 25,2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (125.639) și ușor mai crescut (2,3%) comparativ cu cel înregistrat în săptămână precedentă (91.936).

În perioada menționată anterior s-au înregistrat 466 de cazuri de gripă/ILI, comparativ cu 455 de cazuri înregistrate în aceeași săptămână din 2015.

Potrivit raportului, în continuare, activitatea gripală evoluează cu intensitate medie, cu extindere regională în zona sudică (București, Constanța, Olt, Dâmbovița, Argeș), cu focare sau cazuri sporadice în unele județe, morbiditatea prin infecții respiratorii acute fiind usor mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă și încadrându-se în intervalul așteptat.

Au fost comunicate 17 decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, din care 16 cu virus gripal sezonier A(H1) și unul cu virus gripal sezonier A(H3).

Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 50, din care 47 cu A(H1) sezonier și trei cu AH3.