ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul general din Kansas, Kris Kobach, a acuzat Pfizer că a conspirat cu guvernul SUA, cu universitățile, cu organizația BIO (Biotechnology Innovation Organization) și cu mass-media pentru a comite acte oneroase și fraudă împotriva locuitorilor din statul Kansas, transmite cercetătoarea Karen Kingston

Procurorul general a depus 9 capete de acuzare împotriva Pfizer în temeiul Legii privind protecția consumatorilor din Kansas, compania farmaceutică fiind acuzată de conspirație cu mass-media, cu universități, cu grupul de lobby BIO și guvernul SUA, inclusiv Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS) – din care fac parte FDA (Food and Drug Administration), CDC (Centers for Disease Control and Prevention), and NIH (National Institutes of Health) –, pentru a genera venituri de miliarde de dolari prin ascunderea intenționată a dovezilor și prin afirmații frauduloase despre „siguranța și eficiența” serurilor ARNm COVID-19 Pfizer, afirmații care au indus în eroare locuitorii din Kansas.

Într-o știre relaționată, Curtea de Apel al celui de-al 9-lea Circuit a decis recent că americanii au dreptul de a contesta afirmațiile guvernului potrivit cărora serurile ARNm sunt „vaccinuri sigure și eficiente” și de a solicita daune compensatorii în instanță. De asemenea, și Texas a dat în judecată Pfizer.

În proces, procurorul general Kobach subliniază pe bună dreptate că, după ce Pfizer a primit aprobarea FDA pe 23 august 2021, gigantul farmaceutic și HHS erau obligați în temeiul legii să dezvăluie toate datele din studiile clinice, precum și efectele adverse raportate către Pfizer și agențiile guvernamentale.

Aceste date nu includ numai bazele de date interne ale Pfizer și datele VAERS și V-SAFE ale CDC, ci și date din baza de date BEST a guvernului SUA, care include cereri de daune către Medicare și agenții de asigurări pentru vătămări, boli dezvoltate și decese post-vaccinare.

„Pfizer a făcut mai multe declarații înșelătoare pentru a induce în eroare publicul cu privire la vaccinul său, într-un moment în care americanii aveau nevoie de adevăr”, a declarat Kris Kobach (care este republican), într-un comunicat citat de New York Post

Potrivit plângerilor depuse, la scurt timp după lansarea vaccinului la începutul anului 2021, Pfizer a ascuns dovezile că vaccinul a fost legat de complicații la femeile însărcinate, inclusiv avort spontan, precum și de inflamații ale inimii, precum miocardita și pericardita.

De asemenea, procesul subliniază că rolul autorităților guvernamentale de reglementare, precum FDA, este de a proteja sănătatea populației lor, nu de a îmbogăți companiile farmaceutice globale.