ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul a afirmat azi, în ședința de Guvern, că trebuie să existe în România „o fabrică de vaccinuri”, cerându-i ministrului Sănătății, Florian Bodog, să prezinte un plan pentru ca Institutul Cantacuzino să devină funcțional.

„Cum facem ca săptămâna viitoare să ne prezentați un necesar să avem și noi Institutul Cantacuzino funcțional?”, l-a întrebat Tudose pe Bodog la începutul ședinței de Guvern.

„Pentru Institutul Cantacuzino, am început deja discuția cu domnul ministru al Cercetării. Încercăm să găsim o soluție de a schimba hotărârea de Guvern și o să vă prezentăm acest lucru, pentru a operaționaliza Institutul Cantacuzino. Și vă voi prezenta o propunere de relansare”, a precizat Bodog.

„Propunere, pe baza căreia să avem și noi în țara aceasta o fabrică de vaccinuri ale noastre, (...) dacă se poate”, a subliniat premierul Tudose.

La 25 aprilie a.c. , ministrul Florian Bodog anunța că directorul Institutului Cantacuzino, Alexandru Vladimirescu, și-a dat demisia și că, în cateva zile, va numi un alt manager, care spera că va rezolva problemele instituției.

Zilele au trecut, iar Institutului Cantacuzino a rămas în continuare fără manager. 

 „Probabil că va fi nevoie să modificam legea astfel încât să putem angaja un manager pentru că acum, potrivit legislației, managerul institutului trebuie să fie cercetător. Institutul Cantacuzino are nevoie de un director care să fie și bun cunoscător al legii, și un bun administrator, să poata obține toate autorizațiile pe care institutul le-a pierdut în timp”, declara ministrul Sănătății, luna trecută.