Construcția noului Spital de Urgență „Sfântul Vasile cel Mare” din Sectorul 1 ar putea începe la sfârșitul anului viitor, urmând ca lucrările să dureze aproximativ patru ani. Unitatea medicală va avea peste 1.000 de paturi, 60 de linii de gardă, 37 de săli de operații, heliport, spații de cazare pentru medici și va cuprinde toate specialitățile, urmând ca Spitalul Floreasca, Centrul de Arși și secția de pediatrie de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului să fie relocate în acest nou spital. 

Investiția se ridică la aproximativ 300 de milioane de euro va fi suportată în totalitate de Primăria Sectorului 1.

Spitalul de Urgență „Sf. Vasile cel Mare” va fi construit pe Șoseaua București-Târgoviște nr. 10, pe o suprafață de aproximativ 7,2 hectare.

În noua unitate medicală vor fi relocate paturile și cadrele medicale din Spitalul Floreasca, Spitalul de Arși și secția de pediatrie de la Institutul Mama și Copilul.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.