Alergiile sezoniere sunt puse pe seama polenurilor. Polenurile alergene sunt cele ce pot fi inhalate, adică purtate de vânt (anemofile). Principalele polenuri alergizante sunt cele de ierburi graminee dar și ale unor arbori (ex. chiparos, pin, molid, mesteacăn). 

O plantă intrată de curând în atenție este Ambrozia artemisiifolia sau floarea pustei. Polenul ei este considerat dintre cele mai alergene. Planta are o perioadă lungă de înflorire, din iulie până la sfârșitul toamnei. 
Forma cea mai simplă, rinita alergică sezonieră, se caracterizează prin strănut și rinoree apoasă ce pot asocia senzație de obstrucție nazală și mâncărime locală. Se poate însoți de lacrimație și roșeață a ochilor în special dimineața. În timp poate apărea scăderea mirosului, durere de cap, simptome de sinuzită. La unele persoane se pot dezvolta formațiuni de tip polipoid ori vegetații adenoide, amigdalite hipertrofice, adenopatie cervicală. Dificultățile respiratorii se pot agrava cu coborârea manifestărilor spre arborele bronșic și instalarea astmului bronșic alergic.

„Componenta imunitară a acestei stări alergice, catalogată de regulă ca reacție alergică de tip imediat, constă în substratul său în implicarea unor anticorpi specifici și în reacțiile în lanț declanșate la contactul lor cu alergenul corespunzător. Vorbim despre un răspuns imunitar exagerat, față de substanțe în mod obișnuit inofensive”, ne-a declarat dr. Cristina Aoșan, medic  apifitoterapeut, membru în Comisa de Apiterapie a Apimondia.    

Etaminys – rezultate pozitive în 87% din cazurile tratate

Prof. Roch Domerego, fost vicepreședinte al Comisiei de Apiterapie a Apimondia, a avut în anii ‘90  ideea de a crea un produs natural, ușor de administrat și care să combată mai multe aspecte implicate în declanșarea alergiilor la polenurile purtate de vânt, la praf și venin de albine. Principalul efect urmărit era să "dezvețe”  sistemul imunitar de a lupta împotriva unor elemente inofensive în mod normal, cum sunt polenul și praful.
A dezvoltat aceasta idee, s-au făcut testări în Cuba, unde Apimondia a avut mai multe colaborări fructuoase, iar rezultatele au fost pozitive în 87% din cazuri.

Produsul rezultat, Etaminys, a fost înregistrat prima dată în 1999 în Belgia sub numele de Allermin. Apoi și-a schimbat denumirea în Etaminys. 
Etaminys se administrează oral, în picături. Este un supliment alimentar cu două componente active: un extract specific de polen apicol și unul de albine, diluate. 
Astăzi singurul producător european al acestui produs, care și-a dovedit eficacitatea în tratamentul alergiilor sezoniere la polen, este compania românească Melidava, care și-a propus să fie o prelungire onestă a unui act medical realizat în favoarea pacienților. 

Dr. Cristina Aoșan precizează: „Ne-am străduit să importăm și apoi sa producem acest supliment alimentar pentru a ajuta pacienții cu alergie la polen anemofil, praf de casă, venin de albine și viespe, pentru că din cazuistica medicală am observat că incidența acestor probleme de sănătate este tot mai ridicată. Este un produs natural, realizat acum doar în România cu care se obțin rezultate, în timp scurt, fără efecte adverse”. 

Mai multe informații despre acest produs, într-un articol detaliat, pot fi obținute pe site-ul melidava.ro, pe pagina dedicată acestui produs: https://www.melidava.ro/educatie/etaminys-2017.html.

Produsul este disponibil prin comenzi on-line sau telefonice, disponibile pe adresa: www.melidava.ro
                         

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews