ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Alergiile sezoniere sunt puse pe seama polenurilor. Polenurile alergene sunt cele ce pot fi inhalate, adică purtate de vânt (anemofile). Principalele polenuri alergizante sunt cele de ierburi graminee dar și ale unor arbori (ex. chiparos, pin, molid, mesteacăn). 

O plantă intrată de curând în atenție este Ambrozia artemisiifolia sau floarea pustei. Polenul ei este considerat dintre cele mai alergene. Planta are o perioadă lungă de înflorire, din iulie până la sfârșitul toamnei. 
Forma cea mai simplă, rinita alergică sezonieră, se caracterizează prin strănut și rinoree apoasă ce pot asocia senzație de obstrucție nazală și mâncărime locală. Se poate însoți de lacrimație și roșeață a ochilor în special dimineața. În timp poate apărea scăderea mirosului, durere de cap, simptome de sinuzită. La unele persoane se pot dezvolta formațiuni de tip polipoid ori vegetații adenoide, amigdalite hipertrofice, adenopatie cervicală. Dificultățile respiratorii se pot agrava cu coborârea manifestărilor spre arborele bronșic și instalarea astmului bronșic alergic.

„Componenta imunitară a acestei stări alergice, catalogată de regulă ca reacție alergică de tip imediat, constă în substratul său în implicarea unor anticorpi specifici și în reacțiile în lanț declanșate la contactul lor cu alergenul corespunzător. Vorbim despre un răspuns imunitar exagerat, față de substanțe în mod obișnuit inofensive”, ne-a declarat dr. Cristina Aoșan, medic  apifitoterapeut, membru în Comisa de Apiterapie a Apimondia.    

Etaminys – rezultate pozitive în 87% din cazurile tratate

Prof. Roch Domerego, fost vicepreședinte al Comisiei de Apiterapie a Apimondia, a avut în anii ‘90  ideea de a crea un produs natural, ușor de administrat și care să combată mai multe aspecte implicate în declanșarea alergiilor la polenurile purtate de vânt, la praf și venin de albine. Principalul efect urmărit era să "dezvețe”  sistemul imunitar de a lupta împotriva unor elemente inofensive în mod normal, cum sunt polenul și praful.
A dezvoltat aceasta idee, s-au făcut testări în Cuba, unde Apimondia a avut mai multe colaborări fructuoase, iar rezultatele au fost pozitive în 87% din cazuri.

Produsul rezultat, Etaminys, a fost înregistrat prima dată în 1999 în Belgia sub numele de Allermin. Apoi și-a schimbat denumirea în Etaminys. 
Etaminys se administrează oral, în picături. Este un supliment alimentar cu două componente active: un extract specific de polen apicol și unul de albine, diluate. 
Astăzi singurul producător european al acestui produs, care și-a dovedit eficacitatea în tratamentul alergiilor sezoniere la polen, este compania românească Melidava, care și-a propus să fie o prelungire onestă a unui act medical realizat în favoarea pacienților. 

Dr. Cristina Aoșan precizează: „Ne-am străduit să importăm și apoi sa producem acest supliment alimentar pentru a ajuta pacienții cu alergie la polen anemofil, praf de casă, venin de albine și viespe, pentru că din cazuistica medicală am observat că incidența acestor probleme de sănătate este tot mai ridicată. Este un produs natural, realizat acum doar în România cu care se obțin rezultate, în timp scurt, fără efecte adverse”. 

Mai multe informații despre acest produs, într-un articol detaliat, pot fi obținute pe site-ul melidava.ro, pe pagina dedicată acestui produs: https://www.melidava.ro/educatie/etaminys-2017.html.

Produsul este disponibil prin comenzi on-line sau telefonice, disponibile pe adresa: www.melidava.ro
                         

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews