ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inima embrionică a fătului începe să bată la 16 zile după concepție, conform unui studiu al Universității din Oxford.

Inițial, părerile specialiștilor referitoare la contractarea mușchilor inimii unui făt erau că acestea se produc la 8 zile de la concepție, în cazul șoarecilor, și la 21 de zile de la concepție în cazul oamenilor.

Totuși, grupul de cercetători de la Universitatea din Oxford a realizat această nouă descoperire care mută concluzia mult mai devreme, după ce profesorul Paul Riley de la British Heart Foundation a inițiat această cercetare pentru a afla noi informații despre procesul de dezvoltare a inimii.

„Încercăm să înțelegem cât mai bine în ce fel se dezvoltă inima și să obervăm modul în care aceasta poate căpăta mutații în interioul placentei, înainte de naștere, pentru a putea rezolva ulterior problemele de inimă ale adulților”, a spus Riley.

Profesorul Riley speră ca această descoperire să-i apropie în procesul de cercetare a inimii de identificarea unor soluții medicale pentru a preveni eventualele boli ce pot cauza mai târziu leziuni ale mușchilor inimii, și atacurile de cord.

Astfel, cercetătorii au ajuns să descopere faptul că inima unui făt începe să bată odată primele 16 zile de la concepție.

Echipa de oameni de știință a cercetat felul în care se dezvoltă inima și a localizat mușchiul care începe să se contracte primul după concepție, observând că acesta se mișca, inițiind ritmul cardiac crescând în ziua numărul 16.

Proiectul a fost dezvoltat pentru prima oară pe cobai de laborator,  iar inima fătului unui șoarece începea să dezvolte mișcări cardiace după primele 8 zile, fapt ce i-a încurajat pe cercetătorii britanici să extindă omologarea rezultatului la oameni. Testul făcut mai departe a confirmat a 16a zi de la concepție ca moment al apariției primei bătăi a inimii.