ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul care a ajuns cu prima ambulanță la Ioan Gyuri Pascu în noaptea în care a murit nu a respectat regulile interne, a declarat Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, în urma anchetei interne.

Mai precis, doctorul trebuia să meargă la pacient cu electrocardiograful, dar nu a făcut acest lucru.

„Noi nu putem analiza decât lucrurile clare și articole din regulament care au fost încălcate. Nu a avut cu dânsa întregul echipament. Nu am fost membră în comisie, rezultatul mi-a fost comunicat. Nu am date suplimentare vizavi de declarația medicului. 
Toate mașinile de consultații la domiciliu au aparat pentru EKG, au defibrilator semiautomat, tot ce le trebuie să intervină. Și aici avea. Nu a luat electrocardiograful, era obligată să îl ia, dar asta nu a fost impediment că putea să ceara și îi erau aduse", a declarat Alice Grasu.

O altă problemă a fost faptul că medicul nu a trecut în fișa de intervenție faptul că Gyuri Pascu a refuzat să fie transportat la spital, deși era obligată sa facă acest lucru.

"Medicul i-a propus sa meargă la spital pentru investigații, dar Pascu a refuzat. A spus că a făcut foarte multe investigații și că acum doar vrea ceva ca sa poată dormi", a adăugat Alice Grasu.

Intrebată de ce nu a anunțat presa după incidentul de luni, Grasu a explicat ca nu era obligată. "Nu scrie că trebuie sa anunți presa sau organele care ne coordonează până când nu avem o concluzie. Nu știam dacă este vinovată sau nu. Când astăzi aveam aceasta concluzie normal ca anunțăm Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor", a adăugat Grasu.

Referitor la sancțiunile care i se pot aplica medicului în momentul de față, șefa Ambulanței a spus că riscă să i se ia din salariu maxim 10% pe trei luni.

"Fiind vorba de un medic care nu a mai avut nicio abatere trebuie sa analizăm situația. Sancțiuni: maxim 10% pe trei luni, în niciun caz desfacerea contractului până când organele competente nu termina ancheta. Doctorul încă lucrează și niciodată nu a avut nicio abatere disciplinară. Este un medic disciplinat, care își face datoria, nu înțelegem ce s-a întâmplat", a adăugat Alice Grasu.