ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parchetul de pe lângă Tribunalul București a fost sesizat pe 11 aprilie de către un angajat al Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București cu privire la faptul că, în perioada 4-7 aprilie 2024, în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (A.T.I.) a spitalului, ar fi decedat cca. 20 de pacienți, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină – un neurotransmițător utilizat pentru creșterea sau menținerea tensiunii arteriale, a transmis vineri Parchetul.

Procurorii au început urmărirea penală cu privire la infracțiunea de omor și au administrat mai multe mijloace de probă în cauză. Conform sursei, citate de stiripesurse.ro, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și polițiști din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul Omoruri s-au deplasat joi la Secția A.T.I. și au efectuat o cercetare la fața locului, solicitând totodată predarea mai multor înscrisuri relevante, „care din cauza volumului nu au putut fi predate pe loc”.

În cursul zilei de vineri au fost audiați trei martori – angajați ai spitalului, fiind totodată obținute documentele medicale referitoare la toți pacienții decedați în cadrul Secției A.T.I. în perioada 4-7 aprilie 2024 (17 pacienți), precum și alte înscrisuri.

„În perioada următoare vor fi examinate documentele obținute și vor fi audiați alți martori, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor cauzei. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri”, conform comunicatului.