ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit medicilor, semnele privind evoluția stării de sănătate a lui Florin Piersic sunt promițătoare, iar marele actor a început deja să se deplaseze singur.

Maestrul e acum într-un proces de recuperare post-operatorie, iar medicul care l-a operat la Spitalul Foișor menționează că anemia care le-a pus probleme în ultima săptămână e aproape corectată. Medicul a mai menționat că actorul a început să meargă singur, dar se ajută în continuare de cadrul de mers.

Potrivit acestuia, din cauza comorbidităților pe care Florin Piersic le are, cel mai sigur e ca acesta să rămână și zilele viitoare internat în spital, sub supravegherea medicilor specialiști.

„Cred că e mai sigur să rămână sub supravegherea noastră până la suprimarea firelor. Deci încă aproximativ 10-14 zile. Ce ne dorim acum e eradicarea infecției”, a punctat medicul despre starea de sănătate a lui Florin Piersic, pentru digi24, citat de evz.ro

Întrebat dacă maestrul va putea merge fără cadru la un moment dat, medicul de la Spitalul Foișor a spus că el crede că da, dar totul „depinde de dânsul”.

Actorul va fi nevoit să folosească baston sau cârje

Potrivit specialistului, ținându-se cont de vârsta lui Florin Piersic, dar și de faptul că acesta are montată o proteză temporară, maestru va trebui să folosească baston sau cârje în perioada următoare.

Medicul spune că, dacă se ia un calcul un alt implant, cel mai probabil, actorul nu va trebui să se folosească de ajutor.

Rămâne însă de văzut dacă se ia în considerare o astfel de intervenție pe viitor, însă inițial trebuie făcută o reevaluare în acest sens.

Medicul de la Spitalul Foișor spune că Florin Piersic l-a întrebat de nenumărate ori dacă se poate întoarce pe scenă, iar el este de părere că da, „doar că mai durează”.