ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un studiu realizat de Centrul pentru Controlul Bolilor și Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA, studiu semnalat de Expose-news.com, a recunoscut că riscul de miocardită în urma vaccinării cu „vaccinul” mRNA Covid crește vertiginos, fiind de aproximativ 133 de ori mai mare.

Aceasta înseamnă că vaccinarea COVID-19 crește cu 13.200% riscul de a suferi miocardită, o boală autoimună care provoacă inflamația inimii.

Studiul, realizat de cercetători de la Centers for Disease Control (CDC) din SUA, precum și de la mai multe universități și spitale din SUA, a examinat efectele vaccinării cu produsele Pfizer-BioNTech și Moderna.

Autorii studiului au folosit date obținute din sistemul de raportare VAERS al CDC, date care au fost verificate încrucișat pentru a se asigura că respectă definiția CDC a miocarditei. De asemenea, ei au constatat că, având în vedere natura pasivă a sistemului VAERS, este posibil ca numărul de incidente raportate să fie o subestimare a amplorii fenomenului.

Au fost studiate 1626 de cazuri de miocardită, iar rezultatele au arătat că produsul Pfizer-BioNTech a fost asociat cu un risc mai mare, cu 105,9 cazuri per milion de doze după al doilea vaccin la grupa masculină de vârstă 16-17 ani, și 70,7 cazuri per milion de doze după a doua injecție în grupa masculină de vârstă de 12 până la 15 ani. Grupa masculină de vârstă între 18 și 24 de ani a înregistrat, de asemenea, rate semnificativ mai mari de miocardită atât în cazul produselor Pfizer, cât și în cazul produselor Moderna (52,4 și, respectiv, 56,3 cazuri per milion).

Studiul a constatat că timpul mediu până la apariția simptomelor a fost de două zile și că 82% dintre cazuri au fost bărbați, ceea ce este în concordanță cu studiile anterioare. Aproximativ 96% dintre persoanele afectate au fost spitalizate, majoritatea fiind tratate cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene; simptomele în cazul a 87% dintre cei internați au trecut până la externare.

La momentul analizei datelor, două rapoarte de decese ale unor persoane mai tinere de 30 de ani potențial cu miocardită au rămas încă sub investigație și nu au fost incluse în numărul de cazuri.

Printre simptomele raportate au fost: durere în piept, presiune sau disconfort (89%), dificultăți de respirație (30%), rezultate ECG anormale (72%) și rezultate anormale ale RMN cardiac (72%).

Având în vedere multitudinea de studii care confirmă legătura între vaccinarea Covid și miocardită, CDC a început supravegherea activă a adolescenților și adulților tineri pentru a le monitoriza progresul în urma vătămărilor după vaccinare. Cu toate acestea, datele privind rezultatele pe termen lung nu sunt încă disponibile.

Între timp, Asociația Americană pentru sănătatea Inimii și Colegiul American de Cardiologie recomandă ca persoanele cu miocardită să evite sporturile de competiție timp de trei până la șase luni și să reia exercițiile fizice intense numai după ce se obțin rezultate normale ale ECG și la alte teste.