ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acuzații grave aduse medicilor de la unitatea de urgențe de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași: un bărbat ar fi stat 12 ore la Unitatea de Primiri Urgențe și abia după ce a intrat în comă ar fi fost preluat de medici. Câteva ore mai târziu bărbatul a murit iar familia lui vrea acum să depună plângere.

Potrivit familiei, apelul la 112 a fost făcut de către soția bărbatului luni la ora 7:00 dimineața, ambulanța a fost trimisă de la Iași către caz în jurul orei 9:00 și l-a preluat pe bărbat la 10:30.

Ar fi ajuns întâi la Spitalul de Neurochirurgie din Iași unde a stat până la lăsarea serii după ce i s-au făcut mai multe analize medicale, asta pentru că la apelul la 112 familia a spus că bărbatul acuză dureri de spate și de picior, potrivit observatornews.ro, citat de stiripesurse.ro

Bărbatul a stat în același loc pe scaun ore întregi

Când au văzut că problema nu necesită internare, medicii l-au trimis către Spitalul Sf. Spiridon din Iași pentru că bărbatul suferea și de ciroză.

Mai mult decât atât, la ora 20:45 bărbatul a ajuns la spitalul din urmă, la UPU. Familia susține că a rămas pe un scaun în același loc până spre dimineață în jurul orei 8:00. Abia la ora 3 dimineața a fost consultat pentru prima dată de către un medic.

În jurul orei 8:00 a fost internat pe secția de gastroenterologie a spitalului după ce ar fi intrat deja în comă. La scurt timp, familia a fost anunțată despre decesul bărbatului.

Familia face acuzații grave

Familia bărbatului decedat susține că în tot acest timp omul ar fi spus că nu a fost îngrijit de căre medici sau asistente, nu ar fi băut apă și nici nu a primit de mâncare.

Au cerut să se facă necropsie și urmează să facă plângeri atât la spital, cât și la poliție, la Parchet și la Colegiul Medicilor pentru a afla cine se face vinovat de moartea bărbatului.