ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


S-a inaugurat Centrul Telverde Info Sarcină, la numărul  0800 800 116, astfel încât orice persoană care are nevoie de ajutor în ceea ce privește informațiile despre acest subiect, se arată într-un comunicat primit pe adresa redacției.
 
Inițiativa vine în contextul în care aproape un sfert dintre femeile din mediul rural nu au asigurare de sănătate, iar una din cinci mame nu a ajuns niciodat la medic înainte de naștere. În România, rata mortalității materne este de trei ori mai mare decât media europeană.
 
Iată comunicatul integral:
 
Centrul Telverde Info Sarcină s-a deschis în întampinarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, oferind servicii gratuite de sprijin moral, medical și material. Intr-o societate în care legile protejează extrem de putin natalitatea și femeile, mamele vulnerabile și lipsite de orice sprijin solicită cu disperare ajutor medical de specialitate, la care nu au altfel acces.

In contextul actual, un sfert din femeile din mediul rural nu au asigurare de sănătate, iar una din cinci mame nu a ajuns niciodată la un medic pentru analize și monitorizare inaintea nașterii. In România, rata mortalității materne este de trei ori mai mare față de media europeană. 

Printre campaniile proiectului „Telverde Info Sarcină” se numără sesiuni de educație pentru adolescente și femei, aplicații de telefonie mobilă de tip sms alert pentru personalul medical din mediul rural și urban, cu intervenții de sprijin individual pentru cazurile de sarcini cu risc, ajutor material prin pachete standard după naștere, adăpost.

Proiectul Telverde Info Sarcină" asigură consiliere gratuită, servicii medicale gratuite, sprijin material. Proiectul își doreste reducerea ratei mortalității și propune soluții inovative și punctuale pentru cauzele mortalității materne și neonatale, reducerea avorturilor și a sarcinilor nedorite, în special la minore, îmbunătățirea programelor medicale de asistare a femeilor însărcinate.

Siteul proiectului este: http://www.insarcinata.info.
 
Numarul de Telverde la care femeile însarcinate aflate în dificultate pot suna oricand: 0800 800 116, cu tarif normal în orice rețea.