ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți, 8 decembrie, la Bistrița a avut loc inaugurarea serviciului privat de ambulanță "Filantropia Ortodoxă", informează Radio Renașterea.

Momentul festiv s-a petrecut cu participarea Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului și a autorităților locale. 

Serviciul inaugurat va fi gratuit pentru persoanele asigurate și cazurile sociale, în rest pentru celelalte categorii, costurile vor fi minime. Acest serviciu se adresează persoanelor nedeplasabili dar care nu au nevoie de îngrijire medicală pe parcursul transportului.

Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Bistrița-Năsăud a fost înființată în 2012. În cei trei ani de activitate, asociația a deschis la Cușma și la Maieru două centre rezidențiale pentru persoane vârstnice, un serviciu de îngrijiri medicale la domiciliu pentru întreg județul, iar la Bistrița un centrul de zi, aflat sub ocrotirea Sfântului Simion, cantina socială „Sfânta Filofteia” și cabinetul Medico-Social „Sfinții Apostoli Petru, Pavel și Andrei”.
 
În perioada interbelică, dar și înainte de 1989, mașinile ambulanței erau înscripționate cu o cruce roșie. După 1990 s-a renunțat la acest simbol, preferându-se un toiagul lui Esculap, care vine din mitologia greacă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews