ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ivermectina s-a dovedit mai eficientă decât chimioterapia, fără a fi asociată cu niciunul dintre efectele secundare debilitante, conform oncologului canadian de renume mondial dr. William Makis, care a citat un studiu internațional major cu privire la cancer.

Dr. Makis afirmă că rezultatele studiului trebuie să declanșeze o schimbare profundă în ceea ce privește tratamentul cancerului de sân avansat, întrucât dovezile arată că Ivermectina ar putea depăși semnificativ chimioterapia tradițională.

Potrivit dr. Makis, medicamentul anti-parazitar Ivermectina a dat rezultate uimitoare, depășind eficiența medicamentului de chimioterapie utilizat pe scară largă Paclitaxel și distrugând celulele stem canceroase, responsabile de metastaze și recidive.

În cercetările sale pe această temă Dr. Makis a citat un studiu mai vechi al unor cercetători mexicani, care ar fi trebuit să determine o modificare fundamentală a tratamentului pentru cancerul de sân. 
 
Dar el a anunțat și cu titlu de „BREAKING NEWS”, chiar duminica aceasta, 13 octombrie 2024, despre un alt studiu, mai recent, afirmând că „Primul protocol din lume privind Ivermectina - Mebendazol și Fenbendazol - în cancer a fost revizuit de colegi și publicat pe 19 septembrie 2024! 

Viitorul tratamentului cancerului începe ACUM.”, spune reputatul oncolog. Despre acest al doilea studiu, ActiveNews va publica un nou articol în cursul zilei de mâine.
 
Primul studiu la cere se referă oncologul, datat încă din 2017 și publicat cu titlul „Ivermectina ca inhibitor al celulelor stem canceroase”, dezvăluie modul în care Ivermectina anihilează celulele stem ale cancerului de sân, ceea ce trezește noi speranțe pentru pacienții care se află în stadiile avansate ale bolii.


Celulele stem canceroase (CSC) sunt o subpopulație mică, dar puternică de celule dintr-o tumoră. Spre deosebire de cea mai mare parte a celulelor tumorale, CSC au capacitatea de a se autoreînnoi nelimitat și sunt în mare parte responsabile de metastaze, adică de răspândirea cancerului în alte zone ale corpului, și de recidivă după tratament.

Tratamentele tradiționale bazate pe chimioterapie, cum este medicamentul Paclitaxel, țintesc în primul rând grosul celulelor tumorale, lăsând însă CSC-urile neatinse și permițând cancerului să revină sau să se răspândească.


În 2009, cercetătorii de la MIT și Harvard au descoperit că un alt medicament anti-parazitar, Salinomicina, ar putea reduce celulele stem ale cancerului de sân cu peste 100 de ori în comparație cu chimioterapia.

Pe baza acestei descoperiri, după ce au analizat 1.623 de compuși, cercetătorii mexicani au identificat Ivermectina drept molecula care seamănă cel mai mult cu salinomicina.

Studiul a constatat că Ivermectina nu numai că a ucis celulele stem ale cancerului de sân, dar le-a anihilat mult mai eficient decât chimioterapia.


Potrivit cercetătorilor, „Ivermectina inhibă în special rezistența populațiilor îmbogățite cu celule stem canceroase în comparație cu populația totală de celule. Modelul opus a fost observat în cazul tratamentului cu Paclitaxel.”

Constatări principale:

- Ivermectina depășește eficiența chimioterapiei (Paclitaxel): țintește celulele stem canceroase care sunt rezistente la tratamentele tradiționale.
- Ivermectina distruge celulele stem canceroase: Aceste celule stem sunt responsabile de eșecul tratamentului, de metastaze și recidive. Ivermectina constituie, astfel, un instrument puternic în prevenirea răspândirii sau a revenirii cancerului.
- Ivermectina reduce expresia „genelor care se autoînnoiesc”: Aceste gene sunt exprimate puternic în celulele stem canceroase, iar reglarea lor slăbește capacitatea cancerului de a se regenera.

Studiul subliniază, totodată, istoricul de siguranță al Ivermectinei, care a fost folosită pentru a trata milioane de pacienți cu boli parazitare, cum ar fi oncocercoza. Având în vedere profilul său de siguranță bine stabilit, Ivermectina este un candidat puternic în reutilizarea în terapia cancerului.

În ciuda acestor constatări remarcabile, Ivermectina nu este utilizată pe scară largă pentru a trata cancerul de sân.

Potrivit Dr. Makis, motivul îl constituie barierele sistemice din cadrul industriilor medicale și farmaceutice. Potențialul Ivermectinei de a depăși eficiența chimioterapiei constituie o provocare pentru actualul model de tratament al cancerului, care se bazează în mare măsură pe medicamente scumpe și mai puțin eficiente.

Potrivit Dr. Makis și studiului din 2017, Ivermectina ar trebui administrată tuturor pacienților care suferă de cancer de sân avansat. Capacitatea acestui medicament de a ținti și elimina celulele stem canceroase ar putea reduce semnificativ riscurile de eșec al tratamentului, de metastaze și recidive, oferind o nouă abordare în lupta împotriva acestei boli mortale.