Autoritățile din Insulele Cook urmează exemplul statului Samoa și suspendă administrarea tuturor tipurilor de vaccin ROR. Decizia vine după ce doi copii din Samoa au murit în urma „imunizării” cu un astfel de vaccin, informează siteul oficial al Radio New Zealand.
 
„Măsura este una de precauție”, a declarat Josephine Aumea Herman, Secretarul pentru Sănătate din micuțul stat, și a fost luată fiindcă furnizorul din insule este același cu cel din Samoa, via United Nations Children's Fund.
 
Doctorul Josephine Aumea Herman susține că Insulele Cook au o rată de vaccinare de sută la sută în rândul copiilor și că administrarea nu va fi reluată până când rezultatele anchetei declanșate în Samoa după moartea celor doi micuți devin publice. Cele 15 insule ale statului situat în Pacificul de Sud sunt organizate ca republică parlamentară liber asociată cu Noua Zeelandă. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews