ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din Insulele Cook urmează exemplul statului Samoa și suspendă administrarea tuturor tipurilor de vaccin ROR. Decizia vine după ce doi copii din Samoa au murit în urma „imunizării” cu un astfel de vaccin, informează siteul oficial al Radio New Zealand.
 
„Măsura este una de precauție”, a declarat Josephine Aumea Herman, Secretarul pentru Sănătate din micuțul stat, și a fost luată fiindcă furnizorul din insule este același cu cel din Samoa, via United Nations Children's Fund.
 
Doctorul Josephine Aumea Herman susține că Insulele Cook au o rată de vaccinare de sută la sută în rândul copiilor și că administrarea nu va fi reluată până când rezultatele anchetei declanșate în Samoa după moartea celor doi micuți devin publice. Cele 15 insule ale statului situat în Pacificul de Sud sunt organizate ca republică parlamentară liber asociată cu Noua Zeelandă.