ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
Ministerul Sănătăţii a finalizat proiectul de lege prin care părinţii ar fi obligaţi să accepte vaccinarea şi li s-ar putea ridica dreptul de practică medicilor anti-vaccinare, informează Ştirile TVR.

Asta în contextul în care autorităţile române sunt în alertă pentru a preveni reapariţia poliomielitei în ţară. Această boală a paralizat doi copii în Ucraina, într-o zonă de frontieră cu România şi alte trei state. Mai mult, autorităţile avertizează că refugiaţii care sosesc în Europa vin din zone unde circulă virusul Polio care poate cauza paralizia.

Dacă vor fi găsiţi prea mulţi copii nevaccinaţi, vor fi campanii de recuperare a imunizării iar părinţii care refuză vaccinarea ar putea fi sancţionaţi, conform noului proiect.

Deşi specialiştii în imunizări spun că vaccinurile sunt sigure,chiar unii medici le contestă, iar rata vaccinărilor scade. Noul proiect vine cu măsura radicală de a le ridica dreptul de practică doctorilor anti-vaccinare.

Ultimul caz de poliomielită a fost înregistrat la noi în 1996. Din 2002, Europa a fost declarată liberă de poliomielită, o boală care poate cauza paralizii grave şi chiar moartea.

Autorităţile sanitare vor monitoriza starea refugiaţilor care ajung în România şi dacă apar probleme, vor trece la vaccinări. Vor verifica şi câţi copii români au rămas nevaccinaţi şi, în caz de nevoie, îi vor chema la imunizare doar pentru poliomielită.