ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


În August 2006 am fost invitați împreună cu rectorul de atunci al Universității de Medicină din Târgul Mureș, Prof. Dr. Copotoiu, să vizităm Nova Vita Belgrad, un spital privat care aplica tratamente naturiste complementare pentru tratarea afecțiunilor oncologice și hematologice cu mare succes. Am observat în scurt timp că noi știam mai multe despre plante și produse apicole decât colegii sârbi, dar rezultatele lor erau mult mai bune. 

Zeolitul era cel care făcea diferența. Noi utilizam argilă iar ei zeolit, și din acest motiv, rezultatele lor au fost mai bune.

Cel care a pus bazele acestor tratamente era omul de afaceri Milomir Kandici. Povestea lui era că s-ar fi îmbolnăvit de cancer pulmonar și a căutat un tratament alternativ în Brazilia, la niște vraci. De acolo s-ar fi întors cu o <formulă>. Ce-i drept Kandici era candidat la cancer pulmonar pentru că fuma 40 de țigarete pe zi. Dacă de acolo s-a întors cu o formulă sau nu, nu mai cred, în virtutea tuturor întâmplărilor pe care le-am cunoscut ulterior. 
Produsul de bază al liniei de suplimente alimentare dezvoltate de el a fost Amazonski Megamin, care a fost inspirat  după Megamin-ul produs în Croația.   Nimic neobișnuit pentru un om care și-a făcut banii din trafic de combustibil, cazinouri și restaurante.

Ulterior am înțeles că afacerea în sănătate era mult mai importantă decât sănătatea însăși, și grijă pentru pacienți. Motiv pentru care și colaborarea noastră cu Nova Vita s-a sfârșit.

Cu toate acestea, pentru că viața nu este doar alb și negru, putem spune fără umbră de îndoială, că rezultatele pe care le obținem azi în tratarea problemelor oncologice și hematologice le datorăm și acestui om, și bun și rău, ca mai toți dintre noi. 

Formula As a publicat trei articole despre realizările lui, și sunt documentate din fapte reale. Din păcate reclama deșănțată făcută ulterior zeolitului de către Ilie Tudor a grăbit acțiunea statului de a interzice utilizarea zeolitului ca supliment alimentar. Practic UE printr-un regulament refuză de facto dreptul la o alternativă medicală, dreptul la viață a multor pacienți oncologici și hematologici. 

Cele mai mari deservicii aduse naturismului se fac printr-o proastă promovare a naturismului... Cazul elocvent al Formulei As, într-o prăbușire de încredere ireversibilă, care îi prezice ieșirea de pe print, urmând modelul revistei Femeia, incapabilă să se reinventeze în zilele noastre. Nu consumatorul de presă este de vină ci conducerea osificată a unor redacții dezarmate de lipsa de viziune a liderilor. 

Nu în ultimă instanța trebuie spus ca medicina naturistă despărțită de compasiune rămâne doar o afacere, și că acest lucru produce mai multă repulsie decât o medicină convențională aservită industriei farmaceutice. 
Oamenii caută o alternativă reală în sănătate. Dacă ești promotorul unei astfel de medicine asta înseamnă să vorbești din experiență, să trăiești așa cum îi sfătuiești pe alții, să radiezi de sănătate și bucurie. Ori asta e incompatibil cu un deces prematur prin infarct miocardic. 

Invalidarea prin fapte a unui naturism teoretic a devenit din păcate o regulă și nu o excepție, și asta ridică un mare semn de întrebare asupra viitorului medicinei naturiste.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews