ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Criza declanșată de lipsa imunoglobulinei de pe piață, care a dus, marți, la un protest în fața ministerului Sănătății, mai face un pas spre acutizare.

Într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Florian Bodog, una din miile de mame disperate că nu își poate trata copilul în România, îi atrage atenția că cele 6.000 de fiole promise și așteptate nu sunt deloc ceea ce trebuie. Iar omul care conduce sistemul de sănătate din România ar fi trebuit să fi știut asta deja de la subalterni, nu să o fi aflat de pe Facebook.

„Am fost în audiență în data de 4 septembrie la Ministerul Sănătății. Am semnalat încă de atunci că produsul comandat pe nevoi speciale de Unifarm nu are indicație în imunodeficiențe primare și boli autoimune. Nu înțeleg de ce nu a ajuns această informație și la dumneavoastră.", își începe Otilia Stângă apelul disperat de pe Facebook.

Mama al cărui copil e în pericol, îi mai atrage atenția lui Bodog că deși acesta a justificat criza din România ca fiind parte a unei crize la nivel european, „nu există pacienți cu imunodeficiente primare în Uniunea Europeana care să nu aibă acces la substituția cu imunoglobuline", așa cum se întâmplă la noi.

„Amintesc, de asemenea, că suntem singura țară din UE fără acces la imunoglobulina cu administrare subcutanată. La ultimul tratament al fetiței mele, asistentele au avut nevoie de 7 ore să-i găsească o venă funcțională. Dumneavoastra ați sta să fiți înțepat timp de 7 ore?", mai spune Otilia Stângă în mesajul adresat ministrului Sănătății.