ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Active News a atras atenția asupra erorile de raportare si interpretare pentru cazurile de rujeolă din România pentru anul 2017, iată că senatorul PMP Sălaj, Vasile Cristian Lungu,cere lămuriri legat de acest subiect.

Astfel, într-o interpelare adresată Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, senatorul sălăjean întreabă de unde provine diferența de la 8,310 cazuri rujeolă raportate la București până la 4,487 cazuri raportate la OMS pentru România pe 2017.

„Interpelarea mea se adresează doamnei Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, iar obiectul interpelării se referă la erorile de raportare și de interpretare pentru cazurile de rujeolă din România. Cifrele depuse la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) versus cifrele depuse la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din România (CNSCBT). 

Stimată doamnă Ministru, având ca fundament dezbaterea care are loc în Parlament pe marginea proiectului de lege privind vaccinarea populației României, precum și interesul pe care Dumneavoastră îl acordați acestui subiect, vă rog să clarificați printr-un răspuns edificator următoarea problemă:

Pentru anul 2017, România a raportat la OMS, 4,494 de cazuri suspecte de rujeolă din care 4,487 confirmate clinic și din care doar 1,575 confirmate prin teste de laborator. Însă, pe site-ul CNSCBT, la finele anului 2017, sunt raportate 10,279 de cazuri confirmate de rujeolă din care 1,969 cazuri din anul 2016. Rezultă, așadar, un număr de 8,310 cazuri confirmare de rujeolă doar în 2017. 

Vă rog să verificați datele prezentate în tabelul atașat ca anexă și să confruntați și cu datele din linkurile pe care vi le trimit în această interpelare.

Așadar, vă rog să precizați de unde provine diferența de 8,310 cazuri de rujeolă raportate la București până la 4,487 cazuri raportate la OMS, pentru România, pentru anul 2017. Vă mulțumesc și vă solicit răspuns scris și oral”, spune senatorul PMP în interpelarea publicată pe pagina sa de Facebook.