După ce Active News a atras atenția asupra erorile de raportare si interpretare pentru cazurile de rujeolă din România pentru anul 2017, iată că senatorul PMP Sălaj, Vasile Cristian Lungu,cere lămuriri legat de acest subiect.

Astfel, într-o interpelare adresată Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, senatorul sălăjean întreabă de unde provine diferența de la 8,310 cazuri rujeolă raportate la București până la 4,487 cazuri raportate la OMS pentru România pe 2017.

„Interpelarea mea se adresează doamnei Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, iar obiectul interpelării se referă la erorile de raportare și de interpretare pentru cazurile de rujeolă din România. Cifrele depuse la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) versus cifrele depuse la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din România (CNSCBT). 

Stimată doamnă Ministru, având ca fundament dezbaterea care are loc în Parlament pe marginea proiectului de lege privind vaccinarea populației României, precum și interesul pe care Dumneavoastră îl acordați acestui subiect, vă rog să clarificați printr-un răspuns edificator următoarea problemă:

Pentru anul 2017, România a raportat la OMS, 4,494 de cazuri suspecte de rujeolă din care 4,487 confirmate clinic și din care doar 1,575 confirmate prin teste de laborator. Însă, pe site-ul CNSCBT, la finele anului 2017, sunt raportate 10,279 de cazuri confirmate de rujeolă din care 1,969 cazuri din anul 2016. Rezultă, așadar, un număr de 8,310 cazuri confirmare de rujeolă doar în 2017. 

Vă rog să verificați datele prezentate în tabelul atașat ca anexă și să confruntați și cu datele din linkurile pe care vi le trimit în această interpelare.

Așadar, vă rog să precizați de unde provine diferența de 8,310 cazuri de rujeolă raportate la București până la 4,487 cazuri raportate la OMS, pentru România, pentru anul 2017. Vă mulțumesc și vă solicit răspuns scris și oral”, spune senatorul PMP în interpelarea publicată pe pagina sa de Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews