ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legislativul din Tennessee a adoptat un proiect de lege care impune ca alimentele care conțin vaccinuri sau materiale specifice vaccinurilor să fie etichetate ca medicamente farmaceutice, relatează Epoch Times.  

Proiectul de lege, HB 1894, a fost adoptat cu 23 de voturi pentru și 6 voturi împotriva, în Senatul Tennessee, pe 28 martie, după ce Camera deputaților l-a adoptat-o cu un vot 73-22 pe 4 martie. Acum așteaptă semnătura guvernatorului.

Măsura impune că alimentele care conțin vaccinuri sau materiale de vaccin să fie clasificate drept medicamente în conformitate cu legislația statului, ceea ce înseamnă că vor trebui să fie etichetate în mod diferit. Astfel de alimente nu ar fi interzise în stat, dar vor trebui să aibă același tip de etichetare medicală ca și vaccinurile sau medicamentele.

Măsura a fost propusă ca răspuns la îngrijorările legate de utilizarea vaccinurilor în produsele vândute în magazine, potrivit republicanilor din stat.

„Ar trebui să obțineți rețetă pentru a vă asigura că știți cât de mult salată trebuie să mâncați în funcție de organismul dvs., astfel încât să nu vă vaccinați insuficient, ceea ce înseamnă că eficacitatea medicamentul este compromisă, sau să nu vă supuneți unui supradozaj”, a declarat reprezentantul republican Scott Cepicky, în timpul unei reuniuni a comitetului Camerei în februarie, a relatat WKRN-TV.  

Acesta a spus că proiectul de lege, despre care presa locală a menționat că vizează „salata care conține vaccin”, ar clasifica aceste alimente drept alimente farmaceutice care sunt modificate pentru a acționa ca vaccinuri.

Cercetători care studiază "vaccinurile comestibile”

Un proiect de cercetare de la Universitatea din California – Riverside a analizat dacă ARNm vizând agenții patogeni ar putea fi implantat în plante comestibile, care ar fi apoi consumate. Universitatea a primit un grant de 500.000 de dolari de la Fundația Națională pentru Știință pentru a efectua cercetarea.

Cele mai comune vaccinuri COVID-19 din Statele Unite, produse de Pfizer și Moderna, folosesc tehnologia ARNm.

„Testăm această abordare pe spanac și salată verde și avem obiective pe termen lung ca oamenii să le cultive în propriile grădini”, a declarat Juan Pablo Giraldo, profesor asociat la Departamentul de Botanică și Științe a Plantelor al universității, într-un comunicat de presă din 2021. „În cele din urmă, fermierii ar putea să cultive câmpuri întregi cu acestea.”

„În mod ideal, o singură plantă ar produce suficient ARNm pentru a vaccina o singură persoană”, a adăugat profesorul.

Un alt cercetător, Nicole Steinmetz, a menționat în comunicat că planul lor este să folosească nanoparticule, sau „virusuri de plante, pentru livrarea genelor către plante”.

Însă purtătorul de cuvânt al Universității, Jules Bernstein, a declarat, pentru WKRN-TV din Tennessee, că proiectul nu a fost finalizat.

În timpul dezbaterii din Senat, senatorul de stat Joey Hensley, republican, a declarat că tehnologia constând în introducerea de materiale de vaccin în plantele comestibile este deja studiată și că, dacă aceste plante vor fi disponibile pentru vânzare în viitor, legea propusă ar impune etichetarea lor ca medicamente.

„Știu că au avut loc, cu siguranță, experimente cu introducerea de vaccinuri în legume în scopul studierii posibilelor metode de transmitere”, a adăugat acesta.

În comentariile sale din februarie în Camera din Tennessee, Cepicky a declarat că o companie din Kentucky a „infectat deja plante de tutun în creștere cu un coronavirus modificat genetic” pentru a vedea dacă a produs anticorpi pentru un posibil vaccin, a relatat WKRN-TV. Potrivit acestuia, compania „poate să facă [astfel de experimente] chiar acum”.

De asemenea, anul trecut, congresmentul Thomas Massie a avertizat că sunt folosiți bani federali pentru a crea „vaccinuri comestibile transgenice” pentru a transforma plante comestibile precum salata verde și spanacul în vaccinuri ARNm.

Majoritatea republicanilor din Tennessee au votat în favoarea proiectului de lege, în timp ce toți democrații au votat împotrivă. Proiectul se îndreaptă acum către biroul guvernatorului republican, Bill Lee. Dacă guvernatorul îl va semna ca lege, Tennessee va deveni primul stat care va clasifica alimentele care conțin vaccinuri drept medicamente.