Dezbaterea pe proiectul legii vaccinării obligatorii organizată de Ministerul Sănătății a scos la iveală numărul mare de persoane și organizații ale societății civile care sunt nemulțumite de actul normativ pregătit de Florin Bodog și compania.

Una dintre aceste persoane este matematicianul Sergiu Moroianu, Cercetător la Institutul de Matematică din cadrul Academiei Române (IMAR). Moroianu, care este și soțul vicepreședintelui USR, Clotilde Armand, a analizat pentru ActiveNews punctele debile acestui proiect de lege. 

„Mi se pare că această lege vine dintr-o intenție bună, dar este profund greșită. Am trei articole pe care le-am singularizat din lege: art.11 unde se inventează comisia județeană de vaccinare. Această comisie este halucinantă. Această comisie poate constata fie neglijare medicală din partea părinților, fie infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului, care poate duce la 3-7 ani de pușcărie, iar copilul să fie dus într-un centru de plasament sau dat spre adopție. Vedem ce înseamnă acest gen de tratament în străinătate.


Articolul 11 dă controlul statului asupra corpului părinților și adulților.

Articolul 18 instituie obligația personalului medico-sanitar de a nu furniza informații eronate, nedovedite științific, tendențioase, față de activitatea de vaccinare. Cu alte cuvinte, medicilor li se interzice să-și exprime puncte de vedere asupra vaccinare. Este o gândire totalitară, obscurantistă aș putea spune, ca om de știință, anti-științifică. Este o gândire psd-ist-comunistă, ca a academicianului Lisenko

Spiritul științific invocat de această lege este exact contrariul. Chiar dacă crezi că vaccinurile sunt benefice, îți pui întrebarea: în câte cazuri sunt benefice, care sunt efectele secundare...Nu poți ascunde astfel de cazuri sub preș pentru că așa-ți ordonă PSD.

Articolul 24 instituie obligația părinților de a realiza aceste vaccinuri obligatorii asupra copiilor lor și să se prezinte la convocarea Comisiei Județene de Vaccinare, în termen de 15 zile. Este ceva aberant, specific unui stat totalitar. Adică o Comisie convocată de PSD unde trebuie să te prezinți în 15 zile și să arăți că ai făcut acele vaccinuri obligatorii. Aici există o asemănare cu Comisiile de verificare a femeilor gravide, de pe vremea lui Ceaușescu. Atunci, legislația care restrângea avortul fusese înăsprită, femeile erau obligate în fața Comisiilor din fabrici și uzine. La fel va trebui în fața comisiei de vaccinare. Aceste trei articole sunt deranjante pentru mine. Ele contravin legii 46/2003, a libertății actului medical. E ilegal să obligi omul să-și injecteze ADN de virus, eventual modificat, atenuat, cultivat pe celule de maimuță verde, dacă omul nu vrea. 

Dacă cineva vrea, e liber s-o facă. 

În fine, motivația legii este total neconvingătoare. S-a creat o campanie media privind atribuirea a 23 decese  datorate rujeolei în 14 luni. Este un termen nestandard din punct de vedere statistic. În toate aceste cazuri apar alte condiții. Nu sunt cazuri de rujeolă pură. Una dintre fetițele mele a avut, cred, rujeolă, deși a fost vaccinată și a fost internată la Spitalul de Boli Infecționase cu febră 40, după (vârsta de)un an jumătate. Sub (vârsta de) 1 an există doar 7 decese. Ar trebui comparăm aceste cifre cu cifra mortalității infantile din România, care este de 1%. Adică 1% dintre copiii sub un an mor. Asta înseamnă 2.000 pe an. Cele 7 atribuite rujeolei, fără multe argumente, reprezintă doar 0,3%. Adică sunt nerelevante statistic. Este o manipulare statistică pentru a inflama populația și a duce la adoptarea acestei legi”, a declarat pentru ActiveNews, Sergiu Moroianu.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews