ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 200 de cadre medicale din România și Bulgaria au zburat spre Austria luni, 30 martie, pentru a se lupta cu Covid-19, informează Euractiv.

Cele 231 de persoane au plecat cu zboruri de pe aeroporturile din Sofia, capitala Bulgariei și din Timișoara, precizează sursa citată, care adaugă faptul că sistemul medical depinde de personalul din Estul Europei. Dintre aceștia, doar 70 erau absolut necesari, în timp ce restul au fost aduși ca măsură de siguranță.

Oficialul austriac Christiane Teschl-Hofmeister a declarat postului de radio austriac Oe1 că nu poate spune momentan dacă aceasta va fi o acțiune singulară sau se va repeta.

Măsura a fost luată din cauza restricțiilor de călătorie impuse de către țările din jurul Austriei, cazarea cadrelor medicale din Est fiind asigurată de Camera de Comerț a Regiunii Austriei de Jos.

Autoritățile se așteaptă ca lucrătorii să stea în Austria mai mult de trei-patru săptămâni.
 
Președintele Băncii Raiffeisen România, Steven van Groningen, este unul dintre cele mai influente personaje din țara noastră, fiind prezent în stradă la protestele anti-PSD din 2017. Raiffeisen Bank este societatea ce a cumpărat de la statul român Banca Agricolă
 
Guvernul Orban intenționa  să șteargă prin OUG datorii de 300 de milioane de euro ale băncilor Raiffeisen și BCR(și ea tot austriacă), dar după ce informația a fost făcută publică, executivul a renunțat la decizie.
 
Cea mai mare companie de exploatare a lemnului din România, Holzindustrie Schweighofer este austriacă. În 2018, o agenție americană acuza compania de prelucrare ilegală a lemnului din țara noastră.