ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul spital pentru copii Victor Gomoiu a fost inaugurat luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunțând că este vorba despre o investiție de 48 de milioane de euro, dar și că pe vechiul amplasament al acestei unități medicale Primăria Municipiului București va demara construirea unui centru de excelență în oncologie pediatrică.

„Această construcție a demarat în 2012, dar, din nefericire, din cauza unor probleme și neînțelegeri, s-au sistat lucrările în anul 2014, astfel încât la preluarea mandatului a trebuit să reluăm aproape de la zero această clădire și, de asemenea, ea să devină funcțională, în sensul dotării cu aparatură de ultimă generație. În total, investiția este de 48 de milioane de euro. În acest moment sunt funcționale toate secțiile care au fost mutate din spitalul vechi Victor Gomoiu și într-o perioadă foarte scurtă vor fi dotate și secțiile care au fost construite în plus față de ceea ce avea ca dotare vechiul spital. Vor fi și secții noi și pacienții minori din București și din întreaga țară vor putea să se trateze aici", a spus primarul general, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că spitalul are 220 de paturi, iar schema de personal prevede peste 250 de angajați.

Gabriela Firea a menționat că în perspectivă vor fi scoase la concurs noi posturi de medici și de asistenți, pentru a acoperi și necesarul secțiilor care urmează să fie înființate.

„Pe vechiul amplasament al Spitalului Victor Gomoiu, cel construit acum aproape 90 de ani, Primăria Capitalei va demara construirea unui centru de excelență în oncologie pediatrică, precum și alte câteva secții deficitare. De asemenea, a unui minihotel pentru părinții copiilor care vor fi operați și tratați, atât la 'Victor Gomoiu', cât și la Centrul de excelență în oncologie pediatrică. Aparatura din acest spital, inclusiv din cele zece săli de operații, este de nivel european", a declarat edilul general.

Primarul Capitalei a adăugat că momentul este unul „extraordinar", la care credea, la un moment dat, că nu va mai participa din cauza problemelor apărute.

„În momentul în care am preluat mandatul de primar general, acum doi ani, această clădire era mai mult o carcasă, lângă spitalul vechi de copii Victor Gomoiu, care a fost construit acum aproape 90 de ani", a spus Firea. „Ne bucurăm de sprijinul total al doamnei ministru inclusiv în perspectivă pentru luarea altor unități spitalicești din Capitală de la Ministerul Sănătății la Primăria Capitalei pentru că împreună avem un parteneriat pentru oameni, pentru cei care ajung să aibă nevoie și de sistemul de sănătate și consider că atâta vreme cât Primăria Capitalei are în buget resurse suficiente poate să le îndrepte și către anumite spitale care acum sunt în administrarea Ministerului Sănătății", a mai spus edilul general.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă la eveniment, a afirmat că spitalul arată exact cum trebuie să arate un spital pentru copii în anul 2018.

„Acest spital arată exact cum trebuie să arate un spital pentru copii. Este un spital dotat cu aparatură performantă și pot să vă spun că am fost foarte impresionată de ceea ce am văzut pe secția ORL, în pediatria generală, în ceea ce se pregătește pentru cardiologie, hematologie, diabet, ortopedie. Am văzut două dintre sălile de operații. Arată exact așa cum trebuie să arate niște săli de operație la nivelul lui 2018. Are toate circuitele. Deci, din punct de vedere epidemiologic, totul este foarte în regulă", a susținut Pintea.