Guma de mestecat, care, de cele mai multe ori, este preferata copiilor, dar și a adulților, a o adevărată bombă de E-uri.
 
Asociația InfoCons a studiat 34 de produse tip gumă de mestecat provenind de la trei producători/ furnizori /distribuitori: WRIGLEY S ROMANIA SRL, DASCO DISTRIBUTION CONCEPT SRL, ROMEGA FOOD DISTRIBUTION.

Numărul de E-uri (aditivi alimentari) conținute de produsele ce au făcut obiectul studiului variază între 1 și 11 E-uri:

9% din produsele analizate au în conținut 1 E;
3%  din produsele analizate au în conținut 4 E;
15% din  produsele analizate au în conținut 6 E;
3% din produsele analizate au în conținut 7 E;
6% din produsele analizate au în conținut 8 E;
15% din produsele analizate au în conținut  9 E;
29% din produsele analizate au în conținut 10 E;
20% din produsele analizate au în conținut 11 E.

"Produsele ce fac prezentul studiu le-am găsit sub diferite forme de prezentare: lame sau drajeuri, iar cantitatea menționată pe etichetele respective variază de la 13g  până la 100g.
Pe etichetele a 79.41% din produsele studiate este menționată valoarea energetică, iar aceasta variază de la 14.5 kcal/100g până la 332 kcal/100g.

În ceea ce privește conținutul de carbohidrați, acesta este menționat pe etichetele a 79.41% dintre produsele studiate, prezentând valori cuprinse între 3.5 g/100g pana la 98.3 g/100g.
Conținutul de grăsimi este inscripționat pe etichetele a 8.82% dintre produse, iar acesta variază între 0.05 g/100g de produs si 1 g/100g de produs", arată InfoCons.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piața românească, derulat de InfoCons și a fost realizat în perioada 10  – 21 Martie 2016 pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip gumă de mestecat, existente pe piața românească.