ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liga Studenților din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași critică acceptul dat de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București pentru filmarea videoclipului unei manele în incita instituției, se arată într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției ActiveNews.

„Liga Studenților (LS IAȘI) condamnă vehement acțiunile de degradare morală, valorică și culturală subsecvente acestui material video, care încalcă în mod grobian normele de conduită academică, ducând la depravarea publică a prestigioasei instituții de învățământ medical în incinta căreia a fost filmat”, susțin studenții.

Iată comunicatul integral al LS Iași:

 

În ultimele zile a circulat pe rețelele de socializare un videoclip aparținând lui Carmen Serban și Dj Milionor –  Daca te încurc, publicat pe Youtube în data de 8 decembrie. Acesta este filmat în biblioteca mare din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ medical din România. Materialul video conține scene încărcate de conotații sexuale, folosirea inadecvată a mobilierului și a materialului didactic și un fundal sonor aparținând unui gen muzical asociat frecvent cu un grad ridicat de incultură.

Liga Studenților (LS IAȘI) condamnă vehement acțiunile de degradare morală, valorică și culturală subsecvente acestui material video, care încalcă în mod grobian normele de conduită academică, ducând la depravarea publică a prestigioasei instituții de învățământ medical în incinta căreia a fost filmat. 

Solicităm demisia de urgență a Monicăi Mocanu Viki, directorul bibliotecii UMF București, precum și sancțiuni severe din partea conducerii UMF București față de cei care au autorizat închirierea spațiului în acest sens. De asemenea, așteptăm publicarea rezultatelor anchetei demarate în cadrul UMF București în acest sens și publicarea documentelor pe baza cărora s-a facilitat filmarea respectivului videoclip. 

„Materialul video filmat în incinta bibliotecii UMF București este total incompatibil cu rigoarea academică construită pe spatele a mii de medici care au petrecut studiind în această bibliotecă, a sute de profesioniști, cercetători și laureați ai premiului Nobel. Suntem profund dezgustați și revoltați cu atât mai mult cu cât materialele bibliografice răsfoite de Carmen Șerban sunt inaccesibile studenților mediciniști din cauza vechimii și implicit a fragilității lor, iar un cadru didactic aparent asociat al UMF București a susținut pentru un post de televizune că acceptul conducerii instituției pentru filmarea videoclipului a fost acordat în vederea transmiterii de «mesaje subliminale» către elevii de liceu în vederea atragerii lor ca viitori studenți la programele de studii ale universității bucureștene.” a declarat Brîndușa Lungu, reprezentantul medicilor rezidenți din partea Ligii Studenților.