Studii-șoc prezentate de Dr. Joseph Mercola: Fluorul adăugat în apa de băut contribuie la creșterea ratei tulburării ADHD și la scăderea IQ-ului la copii. EVITAȚI FLUORUL!
Fluorul este o neurotoxină cu efect negativ asupra dezvoltării, care afectează memoria pe termen scurt și memoria de lucru și contribuie la creșterea ratei tulburării de hiperactivitate și deficit de atenție în rândul celor mici și la un IQ mai scăzut la copii, avertizează Dr. Joseph Mercola într-o nouă analiză, pe care o publicăm în traducere mai jos:
Peste 400 de studii pe animale și pe oameni arată că fluorul este o substanță neurotoxică și multe au constatat vătămări la nivelurile pe care le-au primit milioane de femei însărcinate și copii.
O creștere cu 1 mg pe zi a nivelului de fluor pe care o mamă îl ingerează din apa potabilă poate scădea IQ-ul copilului ei cu 3,7 puncte.
Sugarii hrăniți cu lapte praf preparat cu apă fluorurată au un coeficient de inteligență mai scăzut decât cei hrăniți cu lapte preparat cu apă nefluorurată. O creștere de 0,5 mg/L de fluor corespunde cu un scor IQ cu 4,4 puncte mai mic la vârsta la copiii de 3 până la 4 ani.
Fluorul poate avea un impact negativ asupra somnului prin acumularea preferențială în glanda pineală, inhibând astfel producția de melatonină.
În timp ce fluorurarea apei nu a fost adoptată sau a fost eliminată în mai multe zone din lume, inclusiv în cea mai mare parte a Europei de Vest, multe sisteme de apă din SUA încă adaugă substanțe chimice fluorurate, cum ar fi acidul fluorosilicic (cunoscut și sub numele de acid hidrofluorosilic) în sursele municipale de apă.
După cum se explică în cartea lui Christopher Bryson, „The Fluoride Deception”, fluorurarea apei ca măsură de sănătate publică (aparent pentru a îmbunătăți sănătatea dentară) a fost inventată de escroci geniali care aveau nevoie de o modalitate prin care să scape de deșeurile industriale toxice.
De la începutul fluorizării apei în 1945, furnizorii de acid fluorosilicic au câștigat sute de milioane de dolari în fiecare an vânzând deșeuri industriale periculoase pentru a fi utilizate ca aditiv în apă, în loc să plătească pentru eliminarea deșeurilor toxice.
Articolul „Tratamentul toxic: Transformarea fluorurii din deșeu industrial în miracol al sănătății publice” din numărul din martie 2018 al revistei Origins, o publicație comună a departamentelor de istorie de la Universitatea de Stat din Ohio și Universitatea din Miami, notează:
„Fără efluentul industriei fosfaților, fluorurarea apei ar fi prohibitiv de costisitoare. Și, fără fluorizare, industria fosfaților ar fi blocată într-o problemă costisitoare de eliminare a deșeurilor.”
Fluorul este un perturbator endocrin neurotoxic
Expunerea la fluor a fost legată de bolile tiroidiene, care la rândul lor pot contribui la obezitate, boli de inimă, depresie și alte probleme de sănătate.
De asemenea, fluorul a fost identificat ca fiind o neurotoxină cu efecte negative asupra dezvoltării, având un impact negativ asupra memoriei pe termen scurt și a celei de de lucru și contribuie la creșterea ratei tulburării de hiperactivitate și deficit de atenție în rândul celor mici și la un IQ mai scăzut la copii.
În total, peste 400 de studii pe animale și oameni arată că fluorul este o substanță neurotoxică.
Cercetări finanțate de guvern confirmă că fluorul scade IQ-ul
Unul dintre cele mai recente cercetări care evidențiază aceste pericole a fost un studiu observațional finanțat de guvernul SUA și al Canadei, publicat în numărul din 19 august 2019 al JAMA Pediatrics, care a constatat că consumul de apă fluorurată în timpul sarcinii scade IQ-ul copiilor.
Cercetarea, condusă de o echipă canadiană de cercetători de la Universitatea York din Ontario, a analizat 512 perechi mamă-copil trăind în șase orașe canadiene. Nivelurile de fluor au fost măsurate prin probe de urină colectate în timpul sarcinii.
Ei au estimat, de asemenea, consumul de fluor al femeilor pe baza nivelului de fluor din sursa locală de apă și a cantității de apă și ceai consumată de fiecare femeie. Scorurile referitoare la IQ-ul copiilor au fost apoi evaluate între 3 și 4 ani.
După cum a raportat Fluoride Action Network:
„Ei au descoperit că o creștere cu 1 mg pe litru a concentrației de fluor în urina mamelor a fost asociată cu o scădere de 4,5 puncte a IQ-ului la băieți, deși nu la fete.
Când cercetătorii au măsurat expunerea la fluor examinând aportul de lichide al femeilor, ei au descoperit un IQ mai scăzut atât la băieți, cât și la fete: o creștere de 1 mg pe zi a fost asociată cu un deficit al IQ-ului de 3,7 puncte la ambele sexe.”
Descoperirile au fost considerate atât de controversate, încât studiul a trebuit să fie supus unei evaluări și analize suplimentare de către colegi înainte de publicare, făcând din el unul dintre cele mai importante studii despre fluor de până acum.
Expunerea la fluor din formulele pentru sugari scade IQ-ul
În octombrie 2019, un studiu canadian a concluzionat că sugarii hrăniți cu lapte praf preparat cu apa cu fluor au un coeficient de inteligență mai scăzut decât cei hrăniți cu o formulă preparată cu apă nefluorurată.
Rezultatele au evidențiat că o creștere de 0,5 miligrame de fluor pe litru (mg/L), reprezentând diferența dintre regiunile cu surse fluorurate și cele cu surse nefluorizate, a corespuns unui scor IQ cu 4,4 puncte mai mic la copiii cu vârsta de 3 până la 4 ani.
Expunerea la fluor afectează calitatea somnului
Alte cercetări recente au descoperit că poate avea un impact negativ asupra calității somnului.
Un studiu publicat în revista Environmental Health în 2019 a constatat că expunerea cronică la fluor la un nivel scăzut a modificat tiparele de somn ale adolescenților cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani.
Se știe că fluorul se acumulează în mod preferențial în glanda pineală, ceea ce poate inhiba sau modifica producția de melatonină, hormonul care reglează somnul și starea de veghe.
Fiecare creștere cu 0,52 mg/L a nivelului fluorului din apă a fost asociată cu un risc cu 197% mai mare de apnee în somn, precum și cu o întârziere de 24 de minute a somnului și de 26 de minute a timpului pentru trezire.
Potrivit autorilor:
„Acumularea în cantitate mare de fluor în hidroxiapatita glandei pineale (în rândul celor expuși cronic) indică un mecanism plauzibil prin care fluorul poate influența tiparele de somn. După cum s-a demonstrat, la adulți, concentrațiile de fluorură din glanda pineală se corelează puternic cu un grad de calcificare a glandei pineale.
Un grad mai mare de calcificare a glandei pinealei în rândul adolescenților și/sau adulților mai în vârstă este asociat cu scăderea producției de melatonină, un procent mai mic de somn REM, scăderea timpului total de somn, eficiență mai slabă a somnului, tulburări mai multe de somn și oboseală mai mare în timpul zilei.”
Purificați-vă apa și evitați fluorul
Din păcate, o apă pură este greu de avut în zilele noastre, deoarece poluarea apei, tratarea inadecvată a apei și adăugarea de fluor fac ca majoritatea rezervelor de apă municipale să nu fie de încredere.
Pentru a asigura puritatea, trebuie să filtrați apa de la robinet. Rețineți că fluorul este foarte greu de scos din apă odată adăugat. Când cumpărați un sistem de filtrare, asigurați-vă că acesta este evaluat special pentru a filtra fluorul.
Potrivit Water Quality Association, filtrele capabile să elimine fluorul includ osmoză inversă, deionizatoare și medii de adsorbție cu alumină activată, cum sunt filtrele Berkey.
Distilarea, deși nu este o formă de filtrare, va elimina și fluorul. Filtrele cu carbon precum PUR și Brita și dedurizatoarele de apă nu vor filtra fluorul.
-
Donează pentru ActiveNews!
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect
Dr. Geanina Hagimă: ANALIZĂ DE LABORATOR - Praful saharian și post-saharian – date din România. De ce sunt ignorate cauzele bolilor și sunt preferate tratamentele experimentale?
Prof. Tudorel Butoi, psiholog criminalist, despre pedofilii din Educație, noul bau-bau al “variolei maimuței”, afacerile Big Pharma, OMS - Organizația Mondială de Șarlatani și despre cum a fost distrus Institutul Cantacuzino - VIDEO
Nanotehnologia din vaccinurile Pfizer - DOVEZI VIDEO prezentate de dr. David Nixon, un cercetător colaborator al dr. Ana-Maria Mihalcea
Minoritatea de Sintești otrăvește pestilențial jumătate din Ilfov și orașul București iar autoritățile se fac că nu văd, nu aud, nu miros. Avocatul Aurelian Pavelescu acuză!
CDC vrea ca bebelușii să primească trei doze de vaccinuri Covid până la 9 luni, deși nu există vaccinuri licențiate pentru copiii sub 12 ani nici de la Pfizer nici de la Moderna
Sesiune de discuții pe subiectul Mpox la Parlamentul European. Claudiu Târziu și Adrian Axinia, eurodeputați AUR, au acuzat: Isteria generată în jurul epidemiei de variolă a maimuței este alimentată de instituțiile europene
Recomandările noastre
Secțiuni: Externe Prima pagină Sănătate Știri
Persoane: Christopher Bryson Dr. Joseph Mercola
Subiecte: ADHD fluorul ca neurotoxină fluorul din apă legătura dintre fluor și ADHD nocivitatea fluorului din apa potabilă perturbator endocrin scăderea IQ-ului prin expunerea la fluor tulburări de somn din cauza expunerii la fluor
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (2)