Oamenii de știință au descoperit legătura dintre Parkinson și apendicele din organismul uman. O cercetare a acestora arată că îndepărtarea apendicelui ar contribui la dispariția bolii Parkinson. Potrivit  cercetătorilor, apendicele, despre care multă vreme s-a crezut că este total inutil în organismal uman, ar conține substanțe care ucid celulele din creier, potrivit Cotidianul.ro.

Studiul oamenilor de știință, publicat în Science Translational Medicine, arată că persoanele care au făcut operația de îndepărtare a apendicelui, au ca risc un procent de doar 20%  în apariția bolii Parkinson. Acest rezultat se datorează verificării  dosarele medicale a peste 1.7 milioane de americani cu vârsta peste 50 de ani.

Medicii avertizează, însă: simpla operație de îndepărtare a apendicelui nu este echivalentă, obligatoriu, cu eliminarea riscului de Parkinson. Unul dintre autorii studiului, Dr Viviane Labrie, spune că oamenii nu ar trebui să se grăbească să-și scoată apendicele. 

Povestea de viață impresionantă a neurochirurgului Leon Dănăilă. Cum ar trebui să ne protejăm creierul2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.