ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu publicat recent arată că nou-născuții spitalizați sunt afectați de expunerea continuă la radiațiile wireless.

S-a descoperit că frecvența radiației fără fir RF-EMF are un impact negativ asupra somnului nou-născuților prematur din spital, potrivit unei cercetări susținute de Programul național francez de cercetare privind sănătatea mediului și a muncii.

Potrivit Activist Post, au fost efectuate măsurători continue ale nivelurilor RF-EMF în cazul a 29 de bebeluși născuți prematur internați în primele 21 de zile după naștere.

Principalul efect cronic constatat a fost o creștere a somnului de tip nedeterminat, prin expunerea la RF-EMF. La cele mai ridicate niveluri de expunere, s-a constatat că o creștere a nivelurilor RF-EMF a crescut fragmentarea somnului.

„Deși nu a existat o perturbare consolidată a structurii somnului, acest studiu este primul care arată că unii parametri ai somnului prezintă o anumită sensibilitate la expunerea cronică – dar nu acută – la RF-EMF la bebelușii născuți prematur. Sunt necesare studii suplimentare pentru a confirma rezultatele noastre și pentru a examina posibilele efecte cardiorespiratorii și de neurodezvoltare pe termen mediu și lung, legate de somn”, au concluzionat autorii.

„Reducerea radiațiilor de la dispozitivele fără fir în mediul spitalicesc este o modalitate importantă și practică de a susține sănătatea și recuperarea populațiilor vulnerabile. Bebelușii nu fac apeluri telefonice. În schimb, ei sunt expuși la radiațiile wireless de la rețeaua Wi-Fi și de la toate dispozitivele de transmisie din interiorul clădirii, precum și de la antenele turnului celular din exterior”, a declarat Theodora Scarato, directorul Environmental Health Trust, care a subliniat programul pilot al Spitalului Archbishop Makarios, prin care dispozitivele wireless au fost eliminate din unitățile de neonatologie și pediatrie. 

De asemenea, Scarato a menționat o cercetare publicată în revista „Current Problems in Pediatric and Adolescent Health Care”, cercetare intitulată „Tehnologii fără fir, câmpuri electromagnetice neionizante și efectele asupra copiilor: identificarea și reducerea riscurilor pentru sănătate”, care detaliază măsurile pe care trebuie să le ia instituțiile medicale pentru a reduce nivelurile de EMF.