ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un studiu semnalat de Dr. Peter A. McCullough, persoanele transgender au prezentat un risc de autism de până la 12 ori mai mare comparativ cu grupurile de referință normale.

Într-un studiu semnalat de Dr. Peter A. McCullough, Warrier și colab. au publicat o analiză detaliată folosind mai multe instrumente psihologice într-un eșantion semnificativ (N=641.860) cu disforie de gen tratată cu terapie hormonală/chirurgicală transgender. Rezultatele sunt izbitoare. Comparativ cu grupurile de referință normale, persoanele transgender au prezentat un risc de autism de până la 12 ori mai mare.


Warrier V, Greenberg DM, Weir E, Buckingham C, Smith P, Lai MC, Allison C, Baron-Cohen S -  Rate crescute de autism, alte afecțiuni de neurodezvoltare și psihiatrice și trăsături de autism la indivizii transgender și de „gen non-binar”.

Rezumatul autorilor: „În concluzie, studiul nostru demonstrează că persoanele transgender și de gen non-binar prezintă rate crescute de diagnostic de autism, afecțiuni de neurodezvoltare și psihiatrice asociate și trăsături autiste în comparație cu persoanele cisgen (normale). Acest studiu are implicații clinice prin evidențierea faptului că trebuie să facilităm accesul la îngrijire și sprijin personalizat pentru această populație sub-deservită.”

Ei sugerează că ar putea fi esențială îngrijirea neuropsihiatrică în locul recomandării și promovării procedurilor de schimbare de gen în această populație vulnerabilă. Implicațiile acestei lucrări sunt cuprinzătoare. Consilierii școlari ar trebui să trimită studenții pentru evaluări psihologice pentru autism și tulburări asociate, în loc să promoveze schimbarea de gen în rândul copiilor și tinerilor, ușor impresionabili. În plus, ar trebui să existe un moratoriu asupra medicinei transgender, în timp ce este evaluat efectul complet al autismului în creștere în rândul copiilor suferind de ambiguitate de gen, care se apropie de pubertate.