ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O cercetare publicată de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, cercetare semnalată de naturalnews.com, a arătat că peste 30.000 de oameni mor în Europa în fiecare an din cauza bacteriilor rezistente la antibiotice, cunoscute și sub numele de „superbacterii” sau bacterii multirezistente.

Cercetătorii estimează că între 31.000 și 39.000 de europeni mor din cauza superbacteriilor, adesea din cauza dependenței excesive și a abuzului de produse farmaceutice precum antibioticele, care sunt o cauză principală a apariției superbacteriilor.

Utilizarea excesivă a antibioticelor atât în medicina umană, cât și în cea veterinară a făcut ca bacteriile mortale să devină „mai inteligente”, rezistând efectiv chiar și la cele mai avansate antibiotice menite să le distrugă.

Potrivit datelor compilate de statisticianul Anna Fleck, printre țările cele mai afectate sunt cele din sudul Europei, inclusiv România și Italia. În Scandinavia, decesele cauzate de superbacterii sunt mult mai puține.

Per total, cel mai grav afectate țări sunt Grecia, Italia, România și Cipru, cu rate anuale de mortalitate cuprinse între 10 și 20 de decese la 100.000 de locuitori din cauza superbacteriilor, potrivit datelor din 2016 până în 2020. Pe de altă parte, Olanda și Norvegia au cele mai scăzute rate de mortalitate din cauza superbacteriilor, doar două la 100.000 de locuitori.

Superbacteriile au ucis aproape 5 milioane de oameni în întreaga lume în 2019

Un alt raport din Florida, apărut săptămâna trecută, arată că infecțiile cauzate de bacteriile rezistente la antibiotice au dus la aproape cinci milioane de decese în întreaga lume în 2019.

În special în Statele Unite superbacteriile reprezintă a treia cauză de deces, conform datelor din 2019.

„Nimeni nu este imun la superbacterii, dar anumite grupuri de pacienți prezintă un risc mult mai mare de infecție. Persoanele cu afecțiuni cronice, cum sunt bolile de rinichi, sau cu sistemul imunitar slăbit, au mai multe riscuri de a contracta o infecție cauzată de bacterii rezistentă la medicamente”, a subliniat LaVerne A. Burton, președinte și CEO al American Kidney Fund.